Acțiunile Apple au scăzut cu 38% în ultimele 3 luni

Acțiunile Apple au scăzut cu 38% în ultimele 3 luni
scris 4 ian 2019

În ultimele 90 de zile, incluzând și scăderea de după reducerea estimărilor privind vânzările de iPhone, acțiunile Apple și-au pierdut 38% din valoare.

Pe 3 octombrie 2018, o acțiune Apple se tranzacționa cu 232.07 dolari. Înaintea anunțului privind estimării în scădere a vânzărilor de iPhone, valoarea acțiunilor Apple era de 157,92 de dolari. După anunț, aceasta a scăzut la 144,98 dolari.

Acțiunile Apple au scăzut într-adevăr brusc după anunț, pierzând aproximativ 8 procente din valoare, în ciuda faptului că Apple a întrerupt tranzacționarea acestora înainte de a face anunțul, tocmai pentru a evita panica.

Este însă clar că trendul descrescător al acțiunilor Apple a început în urmă cu trei luni. Nu este un eveniment apărut peste noapte și nici nu este determinat exclusiv de anunțul făcut ieri.

Google a transferat anul trecut aproape 20 miliarde euro într-un paradis fiscal. În România, Google a fost inclus de Fisc pe lista companiilor aflate sub verificări și declară continuu un profit infim CITEȘTE ȘI Google a transferat anul trecut aproape 20 miliarde euro într-un paradis fiscal. În România, Google a fost inclus de Fisc pe lista companiilor aflate sub verificări și declară continuu un profit infim

Apple a anunțat că se așteaptă ca veniturile generate de iPhone să fie sub așteptări. În locul unor venituri între 89 și 93 de miliarde de dolari, noua estimare Apple vorbește de venituri în valoare de 84 de miliarde de dolari pentru primul trimestru al acestui an.

Asta înseamnă o scădere de peste 4 miliarde de dolari față de începutul acestui an. În primul trimestru din 2018 veniturile generate de iPhone-uri erau de 88,3 miliarde de dolari.

Principala cauză a corecției negative făcute de Apple ar fi vânzările sub așteptări din China. Economia chineză pare afectată mult mai puternic decât s-ar fi așteptat de războiul comercial cu Statele Unite.

Cu toate astea, experții financiari au în continuare încredere în Apple și recomandă cumpărarea acțiunilor companiei americane care ar putea ajunge în 2018 la peste 700 de milioane de smartphone-uri activate.

Apple a decis ca de la 1 noiembrie 2018 să nu mai facă publice datele privind volumul de unități vândute, ci doar veniturile obținute de produsele sale, astfel că va fi greu de aflat exact câte iPhone-uri au fost vândute în primul trimestru a acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphne