Acțiunile Vodafone au crescut în urma informației că investitorul activist Cevian Capital a cumpărat o participație la grup

Acțiunile Vodafone au crescut în urma informației că investitorul activist Cevian Capital a cumpărat o participație la grup
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2022

Acțiunile Vodafone au crescut luni cu 4%, după informații conform cărora investitorul activist Cevian Capital a cumpărat o participație a cărei mărime nu a fost dezvăluită la grupul de telefonie mobilă, pentru a-l încuraja să ia inițiativa în consolidarea sectorului de profil din Europa, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii și investitorii au salutat această mișcare, după ce acțiunile companiei britanice au avut o evoluție ștearsă în cei doi ani de pandemie, din cauza concurențaei de pe piețe precum Italia, Spania și Portugalia, scrie News.ro.

App Store oferă un nou tip de găzduire pentru aplicații CITEȘTE ȘI App Store oferă un nou tip de găzduire pentru aplicații

Directorul general Nick Read, fostul director financiar al Vodafone, a cerut mai multă consolidare în Europa și a declarat că este dispus să urmărească oportunitățile de fuziune pentru spin-out-ul său de infrastructură Vantage Towers.

El a finalizat deja 19 tranzacții, car l-au ajutat să se concentreze pe Europa și Africa.

Apelul pentru consolidare reflectă convingerea din ce în ce mai mare a industriei că Bruxelles-ul poate fi mai deschis la tranzacții la nivel de țară pentru a reduce numărul de operatori pe fiecare piață, ceea ce le-ar permite să obțină profituri mai mari și să investească mai mult în rețelele lor.

Nevoia de a investi în rețele, evidențiată în timpul pandemiei, urmează or mulți ani în care autoritățile de reglementare din Europa au prioritizat nevoile consumatorilor, solicitând ca patru sau cinci operatori de pe fiecare piață să concureze și să mențină prețurile scăzute.

Cei mai mari jucători din telecomunicațiile europene sunt Vodafone, Deutsche Telekom, Orange din Franța și Telefonica.

Financial Times a scris că Cevian, cel mai mare fond activist din Europa, dorește ca grupul Vodafone să fie mai agresiv în impulsionarea consolidării pe piețe precum Spania, Italia și Marea Britanie.

Reuters a scris la începutul acestei luni că Vodafone și Iliad sunt în discuții pentru a-și combina afacerile în Italia.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
cevian capital