Adobe avertizează utilizatorii care folosesc versiuni mai vechi ale aplicațiilor sale că ar putea fi dați în judecată de terți

Adobe avertizează utilizatorii care folosesc versiuni mai vechi ale aplicațiilor sale că ar putea fi dați în judecată de terți
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 mai 2019

Utilizatorii și companiile care folosesc o versiune mai veche de Photoshop, sau alte aplicații din suita Creative Cloud, se pot trezi dați în judecată de terți din cauza problemelor legale în care este implicat producătorul Adobe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o înștiințare trimisă pe mail celor care folosesc, din diverse motive, versiuni mai vechi ale aplicațiilor din cadrul suitei Creative Cloud, Adobe îi avertizează pe aceștia că nu mai beneficiază de licențiere și ar putea fi acuzați de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Fără a numit terții la care se referă, Adobe spune că la baza problemei stă un litigiu în care este implicată în prezent și care vizează versiunile mai vechi ale unora din programele software ale companiei.

Printre aplicațiile care cad sub incidența acestui caz se numără Photoshop, Premiere, Lightroom Classic și Animate and Media Director.

Smartphone-urile cu Android vor putea fi folosite pentru verificarea identității CITEȘTE ȘI Smartphone-urile cu Android vor putea fi folosite pentru verificarea identității

În luna martie, Adobe a fost dată în judecată de Dolby pentru încălcarea drepturilor de autor și nerespectarea contractelor dintre cele două companii.

Adobe plătește pentru tehnologiile licențiate de la Dolby în funcție de numărul de utilizatori care-i folosesc produsele.

Dolby susține însă că Adobe a refuzat auditări prin care să se verifice cifrele raportate, producătorul Photoshop-ului fiind suspectat că a comunicat cifre mai mici pentru a plăti mai puțin pentru licențele Dolby.

viewscnt
Afla mai multe despre
adobe
photoshop
dolby