AI-ul Copilot va rula local pe PC-urile cu Windows

AI-ul Copilot va rula local pe PC-urile cu Windows
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 apr 2024

În loc să aștepte procesarea în cloud, utilizatorii de Windows vor putea rula mui rapid sarcinile punctuale de AI, atunci când Copilot va putea să ruleze local.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Intel, nu Microsoft, a făcut cunoscut faptul că, în curând, Copilot va rula local pe sistemele cu Windows, când vor începe să apară așa-numitele PC-uri AI.

În prezent, sarcinile chatboților sunt realizate în cloud, ceea ce creează o întârziere între comandă, procesare și furnizarea răspunsului.

Galaxy AI, implementat pe alte peste 100 de milioane de telefoane CITEȘTE ȘI Galaxy AI, implementat pe alte peste 100 de milioane de telefoane

Rularea locală a AI-ului va face ca sarcinile să fie realizate mult mai rapid, fiind eliminată comunicare în acest sens cu serverele companiilor producătoare.

Viitoarele PC-uri vor trebui să fie dotate cu unități de procesare neuronală de 40 TOPS, ceea ce este cu mult peste ceea ce oferă sistemele actuale.

Până acum, cel mai rapid NPU este cel aflat în dotarea chipset-urilor M3, dezvoltate de Apple, dar și acesta nu ajung decât la 18 TOPS. Cipurile Intel nu trec nici de 10 TOPS în prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
ai
copilot
pc
windows
microsoft
intel