Analiștii se așteaptă la o scădere de două cifre a vânzărilor de telefoane iPhone în China

Analiștii se așteaptă la o scădere de două cifre a vânzărilor de telefoane iPhone în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2024

Tendința de scădere a vânzărilor de telefoane iPhone în China se agravează și este posibil ca grupul american Apple să înregistreze un nou declin al volumelor în acest an, potrivit unei echipe de analiști de la Jefferies condusă de Edison Lee, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai nou model de telefon iPhone a avut anul trecut un debut neobișnuit de modest pe piața din China, iar cel mai recent declinul anual al vânzărilor de iPhone a ajuns la 30%, susțin analiștii de la Jefferies citând date din industria de telefonie. În schimb, restul pieței de telefonie mobilă din China a crescut în luna decembrie, iar Huawei Technologies Co. a avut cea mai puternică creștere grație noii sale game de dispozitive Mate 60, scrie Agerpres.

VIDEO Portalul avocaților bucureșteni, prezentat cu breșe de securitate de un student CITEȘTE ȘI VIDEO Portalul avocaților bucureșteni, prezentat cu breșe de securitate de un student

Cu câteva săptămâni înainte ca iPhone 15 să intre la vânzare, în luna septembrie, Huawei a lansat pe piață modelul Mate 60 Pro, care utilizează un nou procesor made-in-China, și care a declanșat un val de patriotism în rândul cumpărătorilor chinezi care au renunțat la telefoanele Apple în favoarea celor de la Huawei. Analiștii de la Jefferies estimează că Huawei a livrat 35 de milioane de smartphone-uri în 2023, și singurul motiv care a împiedicat acest număr să fie și mai mare sunt unele constrângeri pe partea de aprovizionarea cu componente.

În schimb, Apple a înregistrat o scădere de două cifre a vânzărilor în luna decembrie, iar analiștii de la Jefferies se așteaptă la un declin similar în 2024. Reducerile de preț pentru telefoanele Apple s-au majorat săptămâna trecută pe diferite platforme de cumpărături online, astfel că prețul mediu de comercializare s-a redus fără a fi stimulată însă o creștere a volumelor de vânzări.

Apple a câștigat teren pe piața din China după ce sancțiunile adoptate de Washington în 2020 au întrerupt accesul Huawei la cipurile produse de marii producători, precum Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Revenirea în forță a competitivității telefoanelor Huawei i-a permis grupului chinez să recupereze o parte din cota de piață pierdută, iar acum Huawei a început să își dezvolte propriul său ecosystem software capabil să concureze cu iOS de la Apple și Android de la Alphabet Inc. 

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
china