ANCOM, obligată să achite, în primele trei trimestre, peste 86 milioane lei la buget

ANCOM, obligată să achite, în primele trei trimestre, peste 86 milioane lei la buget
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2024

ANCOM a cuprins în bugetul instituției pe anul 2024, aprobat de Parlament, suma de 86,59 milioane lei ca taxa specială datoratã pentru trimestrele I-III ale anului 2024.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Legea pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea anul trecut, prin care au fost instituite noi măsuri fiscal-bugetare, taxe și tăieri de cheltuieli, prevede și în cazul ANCOM o taxă specială, în procent de 80% din excedentul bugetar, dar nu mai puțin de 33% din valoarea veniturilor curente obținute ca urmare a încasării tarifelor/taxelor, indiferent de denumirea acestora și de modul de reglementare, pentru activitatea curentă desfășurată sau rezultate din colectarea unor taxe/tarife ca urmare a exercitari funcțiilor de reglementare/ control/ prestări servicii/ autorizări.

LEGE Hub-urile IT vor beneficia de facilitățile pentru incubatoarele de afaceri CITEȘTE ȘI LEGE Hub-urile IT vor beneficia de facilitățile pentru incubatoarele de afaceri

Potrivit datelor oficiale, furnizate de președintele Autorității, Valeriu Zgonea, ”ANCOM a cuprins în bugetul instituției pe anul 2024, aprobat în Parlamentul României, în cadrul titlului bugetar Bunuri și servicii, suma de 86.594.000 lei, reprezentând taxa specială datorată pentru trimestrele I-III ale anului 2024”.

Conform sursei citate, ANCOM va respecta și cerințele prevăzute de legea menționată în privința funcțiilor de conducere, respectiv  personalul necesar pentru a constitui un serviciu/department (10 posturi în subordine), direcție (20 de posturi în subordine), direcție executivă/ generală (35 de posturi în subordine), precum cea privitoare la stabilirea numărului funcțiilor de conducere la cel mult 8% din numărul total de posturi aprobate.

Nou privilegiu: Membrii CA vor cumula indemnizația pentru creșterea copilului cu cea de conducere a companiei. Consiliul Legislativ, aviz negativ - nu muncesc 8 ore pe zi CITEȘTE ȘI Nou privilegiu: Membrii CA vor cumula indemnizația pentru creșterea copilului cu cea de conducere a companiei. Consiliul Legislativ, aviz negativ - nu muncesc 8 ore pe zi

ANCOM a prevăzut, însă, în bugetul pentru 2024, 21 de posturi în plus față de cele ocupate în prezent, pentru a crea o structură dedicată îndeplinirii obligațiilor pe care institutia le va avea ca urmare a aplicării Regulamentului european privind Servicile Digitale. Regulamentul este un act legislativ obligatoriu pentru statele membre, care, conform dispozițiilor europene, se va aplica în toate statele membre UE începând cu data de 17 februarie 2024, arată sursa menționată.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
taxa
speciala
guvern
buget
asumare
lege