Anul trecut, 90% din veniturile generate de aplicațiile de Android au revenit jocurilor

Anul trecut, 90% din veniturile generate de aplicațiile de Android au revenit jocurilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 mar 2017

Jocurile continuă să domine piața aplicațiilor mobile în materie de venituri, reușind și în 2016 să strângă cei mai mulți bani atât pe Android, cât și pe iOS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorii de jocuri pentru iOS, sistem de operare care stă la baza dispozitivelor mobile Apple, au atras 75% din totalul veniturilor obține de aplicații în 2016. Datele sunt furnizate de compania de analiză App Annie.

Conform App Annie, dintre subcategoriile de jocuri, în 2016 s-au remarcat așa-numitele RPG-uri (Role Playing Game). Această categorie a generat singură jumătate din creșterea anuală a jocurilor de iOS.

Google Play a împlinit 5 ani CITEȘTE ȘI Google Play a împlinit 5 ani

Tot datorită jocurilor, China a devenit anul trecut țara care a atras cele mai multe venituri din aplicații pentru iOS. În ultimii doi ani, veniturile generate de China din aplicații și jocuri pentru dispozitivele mobile au crescut de 10 ori.

Și mai impresionante sunt performanțele pe care jocurile le înregistrează pe Android, platformă deținută de Google. Conform aceleiași surse, 90% din totalul veniturilor generate de Google Play Store în 2016 s-au concentrat în categoria jocurilor.

Performerii din 2016 sunt Pokemon Go, Candy Crush Saga, Puzzle & Dragons și Clash of Clans. Fără niciun dubiu, vedeta anului a fost jocul Pokemon Go, care a reușit să genereze 950 de milioane de dolari până la finele anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri
aplicatii
android
ios