Apple a acceptat să plătească 25 de milioane de dolari în urma unui proces legat de Siri

Apple a acceptat să plătească 25 de milioane de dolari în urma unui proces legat de Siri
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 apr 2016

Apple a acceptat să plătească 25 milioane de dolari către Dynamic Advances, o companie americană care a dat în judecată gigantul IT, în 2012, pentru încălcarea unui brevet legat de asistenta digitală Siri, informează The Verge.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit Dynamic Advances, specializată în deținerea și valorificarea de brevete, Siri încalcă un brevet de invenție deținut, încă din 2007, de Institutul Politehnic Rensselae din New York. Dynamic Advances afirmă că deține o licență exclusivă de utilizare a acestui brevet, iar jumătate din despăgubirile primite de la Apple vor merge către proprietarul brevetului.

Decizia Apple de a accepta plata unor despăgubiri vine în contextul în care gigantul american vrea să pună capăt, după patru ani, procesului cu Dynamic Advances. Cele două părți ar fi urmat să apară în fața instanței luna viitoare.

Facebook ia în calcul recompensarea financiară a utilizatorilor pentru conținutul postat CITEȘTE ȘI Facebook ia în calcul recompensarea financiară a utilizatorilor pentru conținutul postat

Apple este dată frecvent în judecată pentru tehnologiile utilizate pe dispozitivele sale.

Spre exemplu, gigantul american a fost dat în judecată, în februarie, de Immersion, o companie americană care dezvoltă tehnologie haptică (tactilă), pentru încălcarea unor brevete legate de funcțiile Force Touch și 3D Touch, implementate pe Apple Watch și cele mai recente modele de iPhone.

Totodată, o instanță din SUA a stabilit recent că Apple trebuie să plătească despăgubiri de 625 de milioane de dolari companiei americane VirnetX pentru încălcarea unor brevete legate de anumite tehnologii folosite de aplicații ca FaceTime sau iMessenger. În trecut, VirnetX, specializată în deținerea și valorificarea de brevete, a dat în judecată și alte companii, precum Cisco Systems, Avaya si Siemens Enterprise Communications. VirnetX deține circa 80 de brevete, în timp ce alte 100 sunt în curs de înregistrare, potrivit informațiilor de pe site-ul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
siri
proces
dynamic advances
asistenta digitaal
iphone
brevet
licenta