Apple a devenit oficial proprietarul diviziei de modemuri mobile a Intel

Apple a devenit oficial proprietarul diviziei de modemuri mobile a Intel
scris 3 dec 2019

Producătorul iPhone-ului poate începe planurile de dezvoltare internă a modemurilor de date pentru propriile dispozitive mobile.

Tranzacția de 1 miliarde de dolari anunțată în luna iulie, prin care Apple cumpără divizia de modemuri mobile a Intel, a fost finalizată, astfel că Apple devine proprietarul “cu acte în regulă” a acesteia.

Pentru Apple, scopul achiziției este cât se poate de clar: Acesta vrea să-și dezvolte propriile modemuri pentru a nu mai depinde de alte companii și a nu mai plăti sume pe care până nu de mult le considera inacceptabil de mari.

Smartphone-urile companiei au folosi mulți ani modemurile Qualcomm, până când Apple a decis să dea în judecată Qualcomm pentru prețurile practicate.

Peste 30 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la nivel mondial, până în 2020 CITEȘTE ȘI Peste 30 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la nivel mondial, până în 2020

În cele din urmă, datorită victoriile în instanță obținute de Qualcomm, Apple a trebui să semneze o nouă înțelegere. Qualcomm este singurul producător care îi poate livra suficiente modemuri.

Intel a încercat fără succes să concureze cu Qualcomm, însă, în cele din urmă a decis să iasă de pe piață și să-și vândă divizia de modemuri mobile către Apple.

Oficialii Intel se plâng că au fost forțați să iasă de pe piață de practicile Qualcomm și că au fost nevoiți să vândă divizia de modemuri cu o pierdere de mai multe miliarde de dolari.

Nu imediat, însă în 2-3 ani, este de așteptat ca Apple să înceapă să producă propriile modemuri mobile de date pe care să le implementeze în iPhone și iPad.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
intel
modemuri
5g