Apple a eliminat problema de confidențialitate a FaceTime și va redeschide aplicația de videochat săptămâna viitoare

Apple a eliminat problema de confidențialitate a FaceTime și va redeschide aplicația de videochat săptămâna viitoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2019

Apple a rezolvat problema de confidențialitate a aplicației de video chat FaceTime și intenționează să îmbunătățească modul în care gestionează raportarea bug-urilor software, după ce un adolescent și mama acestuia au încercat timp de mai multe zile să avertizeze compania în legătură cu această vulnerabilitate, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a anunțat luni că va rezolva deficiența din softul FaceTime care a permis utilizatorilor să audă persoana pe care o sunau înainte ca aceasta să fi răspuns la apel.

Bug-ul a fost descoperit de un tânăr de 14 ani, Grant Thompson, care, împreună cu mama sa, Michele, a încercat să anunțe Apple, dar ambii au spus că au avut dificultăți să atragă atenția companiei până când problema a deveni cunoscută pe rețelele de socializare.

Apple a închis luni aplicația FaceTime, pentru ca inginerii să rezolve problema. Compania a anunțat că a eliminat bug-ul de pe serverele sale și că va redeschide aplicația săptămâna viitoare.

Primăria Capitalei: 21 februarie 2019, termenul limită pentru depunerea dosarelor în vederea obținerii eco-voucherelor pentru mașini \ CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei: 21 februarie 2019, termenul limită pentru depunerea dosarelor în vederea obținerii eco-voucherelor pentru mașini "curate"

Între timp, Apple a mulțumit familiei Thomson pentru că a anunțat problema. Grant Thompson a declarat pentru Reuters că atunci când a descoperit bug-ul încerca să vorbească cu un prieten prin intermediul FaceTime, în timp ce se juca un joc video.

Grant și mama sa, care este avocat, au încercat timp de nouă zile să alerteze Apple, prin apeluri telefonice, email-uri, postări online și chiar prin intermediul unei scrisori a firmei de avocatură a lui Michele, înainte de a primi un răspuns de la Apple.

”Dorim să ne asigurăm clienții că, de îndată ce echipa noastră de ingineri a identificat detaliile necesare reproduceruu bug-ului, au dezactivat rapid grupul de chat FaceTime și au început să lucreze la remedierea problemei”, potrivit unui comunicat ală Apple.

Statul New York a inițiat o anchetă pentru că Apple nu a avertizat consumatorii despre acest bug, a declarat miercuri guvernatorul acestui stat, Andrew Cuomo.

viewscnt
Afla mai multe despre
facetime
apple
facebook
confidentialitatea datelor
protectia datelor