Apple a încheiat un nou acord de miliarde de dolari cu Broadcom pentru a dezvolta componente de frecvență radio 5G în SUA

Apple a încheiat un nou acord de miliarde de dolari cu Broadcom pentru a dezvolta componente de frecvență radio 5G în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2023

Apple a încheiat un nou acord de ordinul miliardelor de dolari cu Broadcom, pentru a dezvolta componente de frecvență radio 5G în SUA, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Suntem încântați să ne luăm angajamente care valorifică ingeniozitatea, creativitatea și spiritul inovator al producției americane”, a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple, într-un comunicat.

Orange România are un nou CEO. Liudmila Climoc va prelua funcția de CEO al Orange Polonia CITEȘTE ȘI Orange România are un nou CEO. Liudmila Climoc va prelua funcția de CEO al Orange Polonia

Acțiunile Broadcom au crescut cu aproape 2% în urma informației. Acțiunile Apple au scăzut cu mai puțin de 1%, scrie News.ro.

Componentele radio 5G dezvoltate de Broadcom, o companie de tehnologie și producție avansată, vor include filtre FBAR și alte componente de conectivitate wireless, potrivit comunicatului.

Aceste componente sunt diferite de modemurile 5G produse de Qualcomm.

Apple a declarat că acordul său cu Broadcom face parte din angajamentul său din 2021 de a investi 430 de miliarde de dolari în economia SUA.

Acordul marchează cea mai recentă fază a unui parteneriat între cele două companii, deoarece Broadcom a anunțat în 2020 că va vinde Apple componente wireless de 15 miliarde de dolari.

Amdaris, companie software din UK, deschide un nou centru în România și lansează angajări CITEȘTE ȘI Amdaris, companie software din UK, deschide un nou centru în România și lansează angajări

Compania a spus că acordul cu Broadcom îi va permite, de asemenea, să investească ”în proiecte critice de automatizare și perfecționare” cu ingineri și alți tehnicieni.

Apple susține deja peste 1.100 de locuri de muncă în unitatea de producție a filtrelor FBAR de la Broadcom Fort Collins, Colorado, potrivit comunicatului.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
broadcom
5g