Apple a interzis accesul Facebook la un program care permite companiilor să controleze iPhone-urile angajaților

Apple a interzis accesul Facebook la un program care permite companiilor să controleze iPhone-urile angajaților
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2019

Apple a interzis accesul Facebook la un program care permite companiilor să controleze iPhone-urile de serviciu ale angajaților, explicând că operatorul rețelei de socializare a folosit în mod incorect aplicația pentru a urmări obiceiurile online ale adolescenților, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple oferă niște certificate care permit companiilor să aibă un control mare asupra iPhone-urilor de serviciu, cum ar fi instalarea de la distanță a aplicațiilor, monitorizarea utilizării și accesării aplicațiilor și ștergerea de date deținute de o companie pe un iPhone, scrie News.ro.

Apple a proiectat programul pentru companiile ai căror angajați folosesc iPhone-uri în interes de serviciu, când cerințele de confidențialitate a datelor diferă de cele pentru telefoanele personale.

FOTO Gmail pentru smartphone are un nou design CITEȘTE ȘI FOTO Gmail pentru smartphone are un nou design

Site-ul de informații în domeniul tehnologiei TechCrunch a relatat marți că Facebook a plătit utilizatori tineri, cu vârste chiar și de 13 ani, pentru a instala o aplicație numită Facebook Research. Aplicația a folosit funcțiile de business ale Apple pentru a solicita unui utilizator de iPhone permisiunea de a instala un  așa-numit soft de rețea privată virtuală, care poate urmări obiceiurile de navigare pe internet.

Apple a anunțat miercuri că a exclus Facebook din programul de aplicații pentru afaceri, explicând că acesta este destinat doar pentru distribuire internă, pentru aplicații în cadrul unei organizații.

”Facebook s-a folosit de statutul său de membru pentru a distribui către utilizatori aplicații de colectare a datelor, încălcând în mod clar acordul cu Apple”, a anunțat Apple într-un comunicat.

Interdicția nu afectează aplicațiile pentru Facebook din App Store, de care Facebook depinde pentru distribuirea aplicațiilor Facebook, WhatsApp și Instagram către utilizatorii de iPhone-uri. Facebook nu va mai putea să distribuie aplicații interne către proprii angajați.

Facebook a anunțat într-un comunicat că sunt ignorate aspecte cheie ale programului său de cercetare și că a avut acordul utilizatorilor. Compania a precizat că sub 5% dintre participanții la programul respectiv erau adolescenți, iar aceștia au avut permisiunea scrisă a părinților.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
facebook