Profitul Samsung a scăzut cu 29%, iar speranțele de revenire stau în Galaxy S10

Profitul Samsung a scăzut cu 29%, iar speranțele de revenire stau în Galaxy S10
scris 31 ian 2019

Samsung a anunțat rezultate financiare pentru primul trimestru al anului, iar acestea sunt la fel de proaste precum predicțiile din urmă cu o lună.

În Q1 2019 Samsung a avut un profit operațional de aproximativ 9,7 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă o scădere majoră față de anul anterior, cu 29 de procente.

Veniturile totale ale companiei coreene în acest trimestru au ajuns la 53,5 miliarde de dolari. Scăderea din acest punct de vedere este de “doar” 10 procente de la an la an.

Examinarea extrădării directoarei financiare Huawei Meng Wanzhou, amânată la 6 martie de justiția canadiană CITEȘTE ȘI Examinarea extrădării directoarei financiare Huawei Meng Wanzhou, amânată la 6 martie de justiția canadiană

Principalele cauze pentru aceste scădere, așa cum au fost identificare de Samsung, sunt cererea în scădere pentru cipuri (cea mai importantă sursă de venituri a companiei), scăderea vânzărilor de smartphone-uri și competiția crescută de pe piața de ecrane.

Samsung își avertizează investitorii cu privire la rezultatele anuale, de la care se așteaptă, de asemenea, performanțe slabe. Compania se așteaptă ca vânzările de smartphone-uri să rămână la același nivel cu anul anterior.

Pentru viitorul apropiat, Samsung se așteaptă ca performanțele financiare să crească datorită flagship-urilor pe care le va lansa în această primăvară, când sunt așteptate atât noua serie Galaxy S10, cât și primul smartphone pliabil al companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
venituri
galaxy s10