Apple a intrat în cursa comunicațiilor prin satelit

Apple a intrat în cursa comunicațiilor prin satelit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 sep 2022

Odată cu iPhone 14, care oferă o funcție de comunicare prin satelit în caz de urgențe, Apple a intrat pe o nouă piață unde va concura cu SpaceX, Amazon și ceilalți jucători.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În stilul propriu, posibilitatea trimiterii de mesaje prin satelit în caz de urgențe de pe noul iPhone 14 nu este doar o funcționalitate izolată, ci este semnalul deschiderii unui nou drum, pe o nouă piață pentru gigantul american.

Apple a realizat un parteneriat în acest sens cu Globalstar, o companie americană de comunicații prin satelit care deține o constelație funcțională compusă deocamdată din 24 de sateliți.

Apple a anunțat data lansării iOS 16 CITEȘTE ȘI Apple a anunțat data lansării iOS 16

Practic, Apple a intrat astfel în cursa „eliminării zonelor moarte”, prin furnizarea unei conexiuni la satelit, care să suplinească lipsa semnalului terestru în regiunile izolate.

Apple recunoaște că este deja de câțiva ani implicată în dezvoltarea infrastructurii pentru comunicațiile prin satelit, însă, pare să minimizeze amploare proiectului. Reuters, pe de altă parte, scrie că Apple a investit deja 450 de milioane de dolari în această direcție, majoritatea banilor mergând către Globalstar.

Pentru început, serviciul Emergency SOS de pe iPhone 14 va fi disponibil doar în Statele Unite și Canada. Însă, când Apple intră pe o nouă piață are, de regulă, un impact major asupra acesteia.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 14
satelit