Apple ar putea folosi modemuri proprii pe iPhone din 2025

Apple ar putea folosi modemuri proprii pe iPhone din 2025
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 sep 2023

Peste doi ani, ar putea fi lansat primul iPhone care să se bazeze pe un modem de date dezvoltat intern de Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Au trecut mai bine de patru ani de când Apple a cumpărat divizia de modemuri pentru smartphone-uri de la Intel și, deocamdată, producătorul iPhone-ului încă nu și-a dezvoltat propriile modemuri.

Acest lucru se va întâmpla, conform celui mai recent raport al analistului chinez Ming-Chi Kuo, care se bazează pe informațiile primite de la partenerii chinezi ai companiei americane, în 2025.

Apple a emis o actualizare software de urgență, program spion Pegasus în iPhone-uri și iPad-uri CITEȘTE ȘI Apple a emis o actualizare software de urgență, program spion Pegasus în iPhone-uri și iPad-uri

Asta înseamnă că atât iPhone 15, cât și iPhone 16 vor folosi în continuare modemurile 5G furnizate de Qualcomm. Prima serie de smartphone-uri Apple dotată cu modemuri dezvoltate intern ar trebui să fie iPhone 17.

Nu există, deocamdată, informații despre performanțele pe care primele modemuri de date 5G dezvoltate de Apple le vor oferi.

Dacă cipurile dezvoltate de Apple și folosite în propriile produse până acum reprezintă un indiciu, modemurile companiei ar trebui să aducă un consum redus de energie, care să contribuie la creșterea autonomiei smartphone-urilor sale.

Conform unor informații vehiculate pe surse, Apple ar dori să unifice cipurile de date și de wireless, pentru a crește eficiența și a reduce costurile de producție.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
modemuri
5g
iphone