Apple are nevoie de încă patru ani pentru a-și muta jumătate din producția de iPhone în India

Apple are nevoie de încă patru ani pentru a-și muta jumătate din producția de iPhone în India
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 ian 2023

Eforturile de diversificare a producției pe care le face Apple își vor face resimțite efectele abia peste câțiva ani, când compania americană va reuși să-și reducă dependența de China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Până în 2027, Apple va reuși să-și mute jumătate din producția de iPhone în India, ca urmare a eforturilor demarate în ultima perioadă, susține un raport realizat de South China Morning Post.

Apple încearcă să lucreze cu producători din India, dar și din Vietnam și, în același timp, insistă pe lângă Foxconn, cel mai important partener în ceea ce privește producția de iPhone-uri, să-și mute în afara Chinei parte a infrastructurii.

Apple a început testarea iPhone 15 CITEȘTE ȘI Apple a început testarea iPhone 15

Lucrurile nu se mișcă, însă, așa de repede cum și-ar fi dorit compania americană. India și Vietnam nu au deocamdată nici infrastructura necesară, nici forța de muncă specializată, iar aducerea ambelor la nivelul dorit va dura.

În prezent, în India este realizată doar 5% din producția de iPhone. În plus, există și un decalaj care face ca India să înceapă cu întârziere producția față de China, aspect la care Apple lucrează să-l remedieze.

Un raport anterior, publicat de J.P. Morgan, susținea că Apple ar putea reuși să-și mute în India un sfert din producția de iPhone până în 2025.

Apple și Foxconn au început deja probele pentru viitoare producție în masă a seriei iPhone 15, care se derulează tot în China.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
china
india