Crește piața telefoanelor folosite și recondiționate

Crește piața telefoanelor folosite și recondiționate
scris 16 ian 2023

Condițiile economice actuale au determinat oamenii să-și reevalueze prioritățile și, în cazul telefoanelor, mulți au decis să se orienteze către un model mai ieftin, la mâna a doua.

Pe fondul inflației, livrările smartphone-urilor noi au scăzut, iar vânzările de dispozitive folosite sau recondiționate au crescut anul trecut și vor continua să crească și în anii care urmează.

Piața telefoanelor folosite și recondiționate a ajuns anul trecut la 282 de milioane de unități, după ce a crescut cu 11,5% față de 2021, arată datele furnizate de IDC.

Principala atracție a seriei Galaxy S23 va fi camera foto CITEȘTE ȘI Principala atracție a seriei Galaxy S23 va fi camera foto

Aceeași tendință va putea fi observată și în anii următori, când această piață va înregistra o creștere anuală de aproximativ 10%, estimează analiștii IDC.

Astfel, până în 2026, se așteaptă ca piața telefoanelor folosite și recondiționate să depășească 413 milioane de unități.

Creșterea acestei piețe vine în paralel cu scăderea pieței de smartphone-uri, care scade deja de cinci trimestre consecutive.

Pierderea producătorilor de smartphone-uri va fi în beneficiul mediului, experții estimând că refolosirea telefoanelor în locul cumpărării unora noi va avea un efect benefic asupra mediului înconjurător.

viewscnt
Afla mai multe despre
telefoane
smartphone
vânzări