Apple depășește Samsung, devenind pentru prima dată din 2016 cel mai mare producător de smartphone-uri

Apple depășește Samsung, devenind pentru prima dată din 2016 cel mai mare producător de smartphone-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2021

Lansarea variantei 5G a iPhone a ajutat Apple să ajungă pentru prima dată în ultimii cinci ani în topul principalilor producători de telefoane mobile inteligente, în trimestrul patru din 2020, arată datele publicate de firma de cercetare de piață Gartner, informează Financial Times (FT).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ultimele trei luni din 2020, Apple a vândut aproape 80 de milioane de telefoane, după lansarea modelului iPhone 12, depășind Samsung și devenind cel mai mare producător global de smartphone-uri, pentru prima dată din 2016, scrie Agerpres.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Huawei se confruntă cu un declin accentuat, vânzările de smartphone-uri au scăzut cu 41% în trimestrul patru din 2020, în urma sancțiunilor impuse de autoritățile SUA. În topul principalilor producători de telefoane mobile inteligente, Huawei este acum pe locul cinci, în urma rivalilor chinezi Xiaomi și Oppo.

Pentru prima dată din 2013, Huawei nu se mai află printre primii patru producători globali de smartphone-uri, conform datelor Gartner.

Pe ansamblul anului trecut, Huawei s-a situat pe locul trei în topul principalilor producători de telefoane mobile inteligente, în urma Apple și Samsung.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Vânzările globale de smartphone-uri au scăzut cu doar 5% în trimestrul patru din 2020, la 385 de milioane de unități, în timp ce pe ansamblul anului trecut vânzările au scăzut cu 12%, la 1,35 miliarde de unități, din cauza efectelor pandemiei.

Samsung a înregistrat un declin cu 12% al vânzărilor în trimestrul patru din 2020 și de 15% pe ansamblul anului trecut, după ce brandurile chineze Oppo, Xiaomi și Vivo și-au extins cota de piață, iar Apple a dominat segmentul premium.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
samsung
smartphone