Ce întâmplă dacă nu accepți noile reguli WhatsApp

Ce întâmplă dacă nu accepți noile reguli WhatsApp
scris 22 feb 2021

WhatsApp a detaliat modul în care vor fi afectați utilizatorii care nu acceptă noua politică privind gestionarea datelor personale, dar continuă să folosească aplicația după termenul limită.

După reacția negativă a utilizatorilor vis-a-vis de procesarea datelor personale de Facebook, WhatsApp a decis să amâne implementare noilor reguli. În loc de februarie, acestea vor intra în vigoare din 15 mai.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

De la început, WhatsApp a făcut clar faptul că noile reguli sunt obligatorii pentru toți cei peste 2 miliarde de utilizatori ai aplicației - nu se poate ca un utilizator să respingă noile condiții, dar să folosească în continuare serviciul.

Cu alte cuvinte, cine vrea să folosească în continuare WhatsApp, trebuie musai să fie de acord cu noua politică privind partajarea cu Facebook a unor noi categorii de date personale, concret a celor legate de cumpărături și tranzacții.

Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională CITEȘTE ȘI Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională

Acum, WhatsApp detaliază și cum va proceda în cazul celor care, până la 15 mai, nu vor apăsa butonul prin care acceptă condițiile. Aceștia, pur și simplu nu vor mai putea citi și trimite mesaje prin intermediul aplicației.

Pentru câteva săptămâni, cei care nu acceptă noile reguli, vor mai putea să primească notificări și apeluri audio sau video. Eventual, și aceste facilități vor înceta să funcționeze.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, CEO, Impetum Group: Optimismul managerilor a crescut. S-au deteriorat capitalul de lucru și relația cu băncile, dar suntem departe de o criză a cash-ului în companii CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, CEO, Impetum Group: Optimismul managerilor a crescut. S-au deteriorat capitalul de lucru și relația cu băncile, dar suntem departe de o criză a cash-ului în companii

Următorul pas este ștergerea conturilor pentru inactivitate. Regulamentul WhatsApp spune că un cont va fi șters după 120 de zile în care nu este folosit deloc.

Cum WhatsApp se folosește pe baza numărului de telefon, iar backup-urile se fac pe Google Drive respectiv iCloud, ștergerea unui cont nu ar trebui să fie o mare problemă, întrucât utilizatorul va putea atât să folosească WhatsApp pe baza aceluiași număr de telefon, cât și să restaureze datele salvate.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
chat
date personale