Rusia poate îngreuna industria americană a semiconductorilor, avertizează oficialii de la Casa Albă

Rusia poate îngreuna industria americană a semiconductorilor, avertizează oficialii de la Casa Albă
scris 12 feb 2022

Casa Albă avertizează industria americană a semiconductorilor să își diversifice lanțurile de aprovizionare, în cazul în care Rusia va riposta la restricționarea exporturilor din SUA prin blocarea accesului la materiale cheie, au declarat persoane familiare cu acest subiect, transmite Reuters.

Riscul de retaliere din partea Rusiei a atras mai multă atenție în ultimele zile după ce Techcet, un grup de cercetare de piață, a publicat un raport la 1 februarie care evidențiază dependența multor producători de semiconductori de materialele rusești și ucrainene precum neonul, paladiul și altele, scrie News.ro.

Apple lansează patch-uri de securitate pentru mai multe produse CITEȘTE ȘI Apple lansează patch-uri de securitate pentru mai multe produse

Potrivit estimărilor Techcet, peste 90% din neonul de calitate necesar semiconductorilor din SUA provine din Ucraina, în timp ce 35% din paladiul necesar SUA provine din Rusia.

Peter Harrell, care face parte din Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, și personalul său au luat legătura cu membri ai industriei de cipuri în ultimele zile, aflând despre expunerea lor la materialele rusești și ucrainene de fabricare a cipurilor și îndemnându-i să găsească surse alternative, au spus sursele.

Casa Albă a refuzat să comenteze detaliile discuțiilor, dar un înalt oficial a reiterat că administrația este pregătită dacă Rusia va invada Ucraina.

”O parte din aceasta constă în colaborarea cu companiile pentru a se asigura că, dacă Rusia întreprinde acțiuni care interferează cu lanțurile de aprovizionare, companiile sunt pregătite pentru întreruperi. Înțelegem că sunt disponibile alte surse de produse cheie și sunt pregătite să lucreze cu companiile noastre pentru a le ajuta să identifice și să-și diversifice aprovizionarea”, a spus persoana.

Joe Pasetti, vicepreședinte al politicii publice globale la grupul de furnizori de cipuri și produse electronice SEMI, a trimis un e-mail membrilor săi, săptămâna aceasta, pentru a evalua expunerea la consumabilele vitale pentru fabricarea cipurilor, potrivit unei copii obținute de Reuters.

Neonul, esențial pentru laserele folosite la fabricarea semiconductorilor, este un produs secundar al producției de oțel din Rusia, potrivit Techcet. Apoi este purificat în Ucraina.

Paladiul este folosit în senzori și memorie, printre alte aplicații.

Administrația Biden a amenințat că va restricționa strict exporturile Rusiei, dacă aceasta va invada Ucraina.

Rusia, care a desfășurat peste 100.000 de militari de-a lungul graniței cu Ucraina, neagă că intenționează să atace această țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
semiconductori