Apple închide serviciul My Photo Stream

Apple închide serviciul My Photo Stream
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 mai 2023

My Photo Stream, serviciu rămas din vremea în care nu exista iCloud Photos și devenit oarecum redundant, va fi închis în curând de Apple.

Urmărește-ne și pe Google News

Apple anunță că serviciul My Photo Stream nu va mai face upload-uri începând cu 26 iunie. Toate fișierele stocate astfel online vor mai fi păstrate încă 30 de zile, până pe 26 iulie, când va avea loc închiderea efectivă.

Ștergerea imaginilor stocate online prin My Photo Stream nu va duce la pierderea acestora, întrucât serviciul a fost conceput să păstreze pe serverele companiei doar copii ale unor imagini care există pe unul dintre dispozitivele utilizatorului.

VIDEO Existența portului USB-C, confirmată de de prototipurile de iPhone 15 CITEȘTE ȘI VIDEO Existența portului USB-C, confirmată de de prototipurile de iPhone 15

Pe iPhone, conținutul salvat prin My Photo Stream există într-un album cu același nume.

My Photo Stream a fost lansat în 2011, când nu exista iCloud Photos pentru salvarea în iCloud a fotografiilor și filmărilor realizate cu un iPhone sau un iPad.

După lansarea iCloud Photos, cele două au funcționat în paralel. În acest timp, fișierele salvate prin My Photo Stream nu erau luate în considerare când se calcula spațiul iCloud ocupat.

Pe măsură ce Apple a reușit să facă din iCloud o soluție de stocare online care să rivalizeze cu cele oferite Microsoft, Google, Amazon și alții, serviciul My Photo Stream a devenit redundant și a fost folosit de din ce în ce mai puțini utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
icloud
iphone
ipad my photo stream