Apple investește masiv în viitorul său serviciu de gaming

Apple investește masiv în viitorul său serviciu de gaming
scris 15 apr 2019

Cu câteva luni înainte de lansarea oficială a serviciului de gaming anunțat în martie, Apple ar investi sute de milioane de dolari pentru a atrage cât mai multe jocuri, unele chiar exclusive.

Surse anonime din cadrul companiei, citate de Financial Times, susțin că Apple cheltuiește în prezent sume de ordinul sutelor de milioane de dolari pentru a putea oferi suficient conținut atractiv prin intermediul serviciului de gaming anunțat recent.

Mai multe persoane implicate în procesul de dezvoltare spun că Apple investește mai multe milioane de dolari pentru fiecare din cele peste 100 de jocuri care fi disponibile încă de la început în cadrul Apple Arcade.

Bugetul total alocat pentru 2019 serviciului de gaming care va fi lansat anul acesta ar depăși suma de 500 de milioane de dolari.

Amazon ar putea lansa un serviciu de streaming muzical gratuit CITEȘTE ȘI Amazon ar putea lansa un serviciu de streaming muzical gratuit

Investițiile pe care Apple le face în Arcade se vor apropia pe viitor de cele pe care compania americană le realizează în noul său serviciu de video streaming, TV+.

Apple ar motiva financiar în mod suplimentar dezvoltatorii care își vor lansa jocurile noi exclusiv în cadrul viitorul său serviciu. Jocurile acestora ar urma să fie disponibile pentru mai multe luni doar în cadrul Apple Arcade, înainte să ajungă pe platformele concurente.

Analiștii financiari sunt de părere că jocurile vor aduce mai mulți bani decât streaming-ul video pentru Apple, al cărui serviciu de jocuri ar urma să producă anual mai multe miliarde de dolari.

HSBC prevede că veniturile generate de Apple Arcade vor ajunge în 2022 la 2,7 miliarde de dolari, iar până în 2024 vor trece de 4,5 miliarde de dolari. În 5 ani, numărul utilizatorilor acestui serviciu ar putea trece de 29 de milioane.

Apple nu a anunțat cât va costa abonamentul lunar pentru Apple Arcade, însă cei de la HSBC cred că prețul va fi de 13 dolari pe lună.

Apple Arcade va oferi pentru un abonament lunar acces nelimitat la un număr mare de jocuri în care nu vor existe nici reclame, nici micro-tranzacții. Serviciul va fi disponibil pe toate platformele Apple, iar utilizatorii nu vor plăti nimic altceva în afara abonamentului lunar.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
arcade
jocuri
gaming