Apple lansează iOS 13.3 și iPadOS 13.3

Apple lansează iOS 13.3 și iPadOS 13.3
scris 11 dec 2019

Versiunea 13.3 a sistemelor de operare pentru iPhone și iPad aduce suport complet pentru cheile de securitate fizice și opțiuni noi pentru controlul parental.

13.3 este deja al optulea update de iOS 13 și iPad OS 13 pe care-l lansează Apple din 19 septembrie, când a devenit disponibilă a 13-a versiune a sistemului de operare pentru iPhone și iPad.

Aceasta aduce câteva noutăți notabile, în frunte cu noile opțiuni de control parental care vor putea fi descoperite în aplicația Screen Time sub denumirea Communication Limits.

Părinții au acum posibilitatea de a limita numărul de persoane cu care copiii comunică, putând permite celor mici să ia legătura doar cu persoanele selectate.

Apple va fi prezentă la CES 2020 CITEȘTE ȘI Apple va fi prezentă la CES 2020

Această funcție este valabilă doar pentru aplicațiile Apple - Phone, FaceTime, Messages și iCloud. Dacă există alte aplicații de comunicare instalate, precum WhatsApp, se poate bloca accesul complet, dar nu se poate limita comunicarea la anumite persoane.

Noua versiune de iOS și iPad OS aduce și suport pentru cheile fizice de securitate compatibile FIDO2, fie că este vorba de chei pe USB, NFC sau Lightning.

Aceste chei pot fi folosite pentru logarea în conturile online accesate cu Safari, fiind cea mai bună metodă de securizare a conturilor sensibile.

Alături de acestea, ar trebui să se observe și o îmbunătățire a managementului de memorie, chestiune care a reprezentat o problemă de la lansarea iOS 13. Mulți utilizatori s-au plâns că noua versiune elimină prea agresiv aplicațiile din memorie, creând probleme de funcționare a acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios ipados