Apple lansează un instrument pentru urmărirea distanțării sociale

Apple lansează un instrument pentru urmărirea distanțării sociale
scris 15 apr 2020

Apple a pus la punct un sistem care arată în ce măsură se aplică izolarea socială și pe baza căruia oficialii din sistemele medicale pot înțelege unde și de ce ar putea apărea noi focare de COVID-19.

Noul instrument Apple folosește datele colectate de aplicația Apple Maps, care este folosită pe iPhone-urile și iPad-urile companiei.

Cu ajutorul acestor date, se poate vedea în ce zone se aplică bine și unde nu se pun în aplicare măsurile de izolare socială, necesare în contextul pandemiei COVID-19.

Sistemul de identificare al infecțiilor cu CODVID-19 dezvoltat de Apple și Google va depinde de acuratețea identificării cazurilor de infectare CITEȘTE ȘI Sistemul de identificare al infecțiilor cu CODVID-19 dezvoltat de Apple și Google va depinde de acuratețea identificării cazurilor de infectare

Covid-19 Mobility Tool este dedicat exclusiv cadrelor medicale și instituțiilor guvernamentale, care pot descărca datele oferite de Apple și își pot adapta strategia în funcție de constatările făcute privind izolarea.

Cu acest instrument se poate vedea volumul deplasărilor dintr-o anumită regiune, făcute pe jos, cu transportul în comun sau mașina personală, pe baza cererilor de ghidare făcute de utilizatori în Apple Maps.

Apple spune că datele sunt colectate în mod anonim și că niciun set de date nu poate fi legat de un  Apple ID pentru identificarea precisă a utilizatorilor.

Și Google a lansat un instrument similar, în urmă cu câteva săptămâni, care își trage datele din mult mai folosita aplicație Google Maps.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
maps
coronavirus