FOTO Următoare inovație constructivă în domeniul smartphone-urilor este “camera foto invizibilă”

FOTO Următoare inovație constructivă în domeniul smartphone-urilor este “camera foto invizibilă”
scris 4 iun 2019

Doi producători chinezi se laudă că au reușit să ascundă camera foto frontală sub ecranul smartphone-ului, pentru ca aceasta să nu mai constituie un element neplăcut de design.

Vicepreședintele Oppo, Brian Shen, a luat calea rețelelor sociale pentru a anunța că producătorul pe care îl reprezintă a reușit să scundă camera foto frontală sub ecranul unui smartphone.

Este vorba deocamdată de un prototip, care găzduiește camera frontală în colțul din dreapta sus. Locul în care a fost montată camera devine vizibil doar în momentul declanșării blițului.

La doar câteva ore după anunțul celor de la Oppo, a venit rândul șefului Xiaomi, Lin Bin, să facă un anunț similar.

FOTO Spotify lansează un Sleep Timer pentru aplicația de Android CITEȘTE ȘI FOTO Spotify lansează un Sleep Timer pentru aplicația de Android

Din filmarea postată tot pe Twitter, tehnologia celor de la Xiaomi pare chiar mai aproape de intrarea în producție și implementarea pe un produs final.

Deși niciunul din cei doi producători nu a explicat cum au reușit ascunderea camerei sub ecran, scopul acestei abordări este cât se poate de clar. Eliminarea completă a așa-zisului breton, pentru a face loc unui ecran care să acopere cât mai mult din partea frontală a telefonului.

Nu este exclus ca cel puțin un model de smartphone care folosește acest nou design să fie disponibil pe piață până la sfârșitul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
oppo
xiaomi
smartphone
camera foto