Apple lucrează la propria antena 5G pentru iPhone-urile din 2020

Apple lucrează la propria antena 5G pentru iPhone-urile din 2020
scris 17 feb 2020

Nemulțumită cu ceea ce i-a oferit oferit Qualcomm până acum, Apple a început să lucreze la o antenă proprie de 5G, pe care să o folosească chiar pe iPhone-urile de anul acesta.

Noul parteneriat dintre Apple și Qualcomm, născut forțat din procesele pe care și le-au intentat cei doi giganți, ar putea avea zilele numărate, după ce Apple s-a arătat nemulțumită de soluția 5G pe care Qualcomm i-a propus-o.

Apple a ignorat 5G anul trecut, considerând că este prea devreme pentru această tehnologie, însă nu poate face același lucru și în 2020. Toate indiciile de până acum arată că Apple vrea să lanseze anul acesta primele sale iPhone-uri cu 5G.

Facebook permite candidaților politici din SUA să publice conținut sponsorizat pe platformele companiei CITEȘTE ȘI Facebook permite candidaților politici din SUA să publice conținut sponsorizat pe platformele companiei

Problema este, conform unor surse anonime din cadrul companiei, că Apple nu este mulțumită cu antena 5G propusă de Qualcomm, care nu s-ar încadra în liniile de design trasate pentru iPhone-urile de anul acesta.

În discuție este modemul QTM 525, de tip millimeter wave (cea mai performantă versiune de 5G), care ar forța Apple să adauge mai mulți centimetri la grosimea noilor iPhone-uri.

Alternativ, pentru a încerca să evite acest lucru, Apple ar fi început deja să lucreze la o antena 5G proprie. Apple ar avea resursele necesare, după ce a cumpărat anul trecut divizia de 5G a Intel.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
qualcomm
iphone
5g