Apple nu mai repară iPhone-uri pierdute

Apple nu mai repară iPhone-uri pierdute
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 mar 2022

Tehnicienii Apple și cei ai service-urilor autorizate au primit instrucțiuni prin care li se cere să refuze repararea iPhone-urilor marcate ca pierdute în registrul GSMA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Într-un e-mail trimis de Apple, și văzut de MacRumors, se transmite că service-urile oficiale nu vor mai face reparații dacă un iPhone a fost marcat ca pierdut (potențial furtat) în cadrul registrului GSMA.

Acest registru este, în fapt, o bază de date cu numerele unice și alte informații despre telefoane. Spre exemplu, un telefon raportat ca furat sau pierdut la poliție ar trebui să apară ca atare și în registrul GSMA.

Viitoarea legislație DMA ar putea afecta criptarea WhatsApp CITEȘTE ȘI Viitoarea legislație DMA ar putea afecta criptarea WhatsApp

De partea cealaltă, când un iPhone marcat drept pierdut ori furat ajunge într-un service oficial, inginerii de aici vor primi o notificare care le va afișa statutul dispozitivului, iar aceștia vor refuza reparația.

Ce nu este clar, deși ar fi normal, este dacă service-urile oficiale vor anunța și poliția în cazul în care un iPhone pierdut ori furat este trimis pentru reparații.

Repararea este refuzată și dacă pierderea sau furtul este raportat prin intermediul serviciului Find My, disponibil pe dispozitivele Apple. În acest caz, un utilizator care-și pierde iPhone-ul, de exemplu, poate intra de pe iPad, Mac sau de pe orice alt dispozitiv prin intermediul unui browser web pentru a-l marca drept pierdut sau furat.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
reparatii