Apple permite anumitor aplicații să evite sistemul de plăți de App Store

Apple permite anumitor aplicații să evite sistemul de plăți de App Store
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 sep 2021

Sub presiunea din ce în ce mai mare din mai multe țări, care nu mai văd cu ochi buni faptul că Apple obligă dezvoltatorii de aplicații să folosească sistemul companiei de plăți, pentru a putea opri comisionul de 30% din vânzări, gigantul american a decis să permită unei categorii de aplicații să trimită utilizatorii pe propriul site pentru a se înregistra.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple anunță că anumite aplicații de iPhone vor primi permisiunea de a include un link prin care utilizatorii să intre pe site-urile acestora pentru a putea crea și a putea gestiona conturile personale.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Această nouă permisiune înseamnă că noii utilizatori ai aplicațiilor în cauză nu vor mai folosi sistemul de plăți impus de Apple prin App Store și, automat, compania americană nu va mai opri comision din conturile plătite astfel.

Vor primi această permisiune doar aplicațiile pe care Apple le include în categoria “reader” - aplicații care permit utilizatorului să vizioneze conținutul fără a-l putea modifica în vreun fel. În această categorie intră aplicații precum Netflix și Spotify, unii dintre cei mai mari critici ai limitărilor impuse de Apple.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Categoria de aplicații “reader” este definită de Apple după propriile criterii, care nu corespund întotdeauna cu ceea doresc dezvoltatorii și utilizatorii.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Concesiunea este făcută ca parte a negocierii cu autoritatea pentru concurență din Japonia, pentru închiderea unei investigații în această țară, dar se va aplica la nivel global de la începutul anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
aplicații
app store