Apple pregătește o tastatură cu trackpad pentru iPad

Apple pregătește o tastatură cu trackpad pentru iPad
scris 28 feb 2020

Compania americană urmează să lanseze anul acesta o tastatură de iPad cu trackpad, care să permită utilizarea tabletei cu ajutorul cursorului.

Conform unor surse din cadrul Apple, citate de The Information, gigantul american va lansa în 2020 prima sa tastatură de iPad care integrează un trackpad similar celui folosit de laptopuri.

Marketingul Apple susține de ani buni că iPad este la fel de folositor ca un PC, afirmație discutabilă, care capătă, însă, mai multă greutate cu ajutorul unui trakpad.

În conflict cu SUA, Huawei deschide în Franța o uzină pentru producerea de echipamente radio 5G CITEȘTE ȘI În conflict cu SUA, Huawei deschide în Franța o uzină pentru producerea de echipamente radio 5G

Trackpad-ul va permite utilizatorilor să folosească tableta prin intermediul unui cursor, care este suportat de iPadOS de anul trecut.

Cursorul de iPad nu este o săgeată, cum sunt obișnuiți utilizatorii de PC. Este un cerc semiopac cu un punct în mijloc (pentru a simboliza atingerea cu degetul).

Tastatura celor de la Apple nu ar fi și prima de acest gen. De anul trecut, de când Apple a inclus suportul pentru cursor, au apărut deja o serie de tastaturi cu trackpad ale unor firme terțe.

Apple urmează să lanseze anul acesta o nouă generație de iPad. Este de așteptat ca tastatura să fie lansată împreună cu acestea și să fie, cel puțin la început, oferit doar pentru modelul de top, iPad Pro.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad
tastatura