Apple repară trei vulnerabilități de iPhone și iPad

Apple repară trei vulnerabilități de iPhone și iPad
scris 27 ian 2021

iOS 14.4 și iPad OS 14.4, cele mai recente update-uri pentru sistemele de operare folosite de iPhone și iPad, vin să rezolve trei grave probleme de securitate și ar trebui instalate cât mai rapid de utilizatori.

Apple a lansat iOS 14.4 și iPad OS 14.4, al căror focus este securitatea. Acestea rezolvă trei găuri de securitate, despre care gigantul american a aflat de la un misterios specialist, ce a preferat să rămână anonim.

Două dintre vulnerabilități își aveau originea în WebKit, motorul browser-ului Safari, iar a treia făcea parte chiar din kernel-ul sistemului de operare. Nu există multe detalii despre cele trei probleme, însă Apple a promis că va reveni cu mai multe informații.

iPhone 12 afectează unele echipamente medicale CITEȘTE ȘI iPhone 12 afectează unele echipamente medicale

În schimb, Apple a recunoscut că ar putea fi vorba de vulnerabilități 0-day - care au fost folosite în mod activ pentru atacuri asupra utilizatorilor - nu doar de potențiale pericole.

În ultima vreme, s-au înmulțit problemele de securitate descoperite în cadrul dispozitivelor Apple, ceea ce afectează imaginea de siguranță, pe care Apple a tot încercat să o creioneze. A existat și un schimb subtil de replici acide cu Google, ai căror experți au descoperit și făcut publice în urmă cu un an mai multe alte probleme de securitate ale iPhone-urilor.

Pe de altă parte, Apple tocmai și-a dublat numărul de iPhone-uri vândute în India, ajungând la 1,5 milioane de unități în ultimul trimestru, conform Counterpoint și CyberMedia. Pe întreg anul 2020, Apple a livrat, în ciuda pandemiei, 3,2 milioane de iPhone-uri, în creștere anuală cu 60%.

Apple are o cotă mică în India, unde puterea redusă de cumpărare nu este un argument în favoarea smartphone-urilor scumpe. Creșterea din ultimul trimestru a dus cota Apple de la 2% la 4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
securitate
vulnerabilități
iphone
ipad