Apple riscă să fie detronată de Microsoft ca cea mai valoroasă companie din lume, din cauza îngrijărilor privind vânzările de iPhone-uri

Apple riscă să fie detronată de Microsoft ca cea mai valoroasă companie din lume, din cauza îngrijărilor privind vânzările de iPhone-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2024

O scădere recentă a acțiunilor Apple, din cauza îngrijorărilor legate de vânzările de iPhone-uri, a pus cea mai mare companie tehnologică din Silicon Valley în pericolul de a fi depășită de Microsoft ca cea mai valoroasă companie din lume, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Îngrijorările noi legate de cererea de smartphone-uri au împins acțiunile Apple într-un declin de 2% până în prezent, după ce au crescut cu 57% în 2023, scrie News.ro.

2024 va aduce primele dispozitive certificate pentru Wi-Fi 7 CITEȘTE ȘI 2024 va aduce primele dispozitive certificate pentru Wi-Fi 7

Acțiunile Apple au scăzut miercuri cu circa 0,4%, în timp ce titlurile Microsoft au urcat cu 1,6%, erodând și mai mult avantajul producătorului de iPhone.

Valoarea bursieră a Apple este acum la 2.866 miliarde de dolari, comparativ cu valoarea de 2.837 miliarde de dolari a Microsoft.

Capitalizarea bursieră a Apple a atins vârful la 3.081 miliarde dolari pe 14 decembrie, în timp ce valoarea Microsoft a atins 2.844 miliarde dolari pe 28 noiembrie.

Vânzările de iPhone-uri în China au scăzut cu 30% în prima săptămână a anului 2024, au declarat analiștii Jefferies într-o notă a clienților de săptămâna aceasta, adăugându-se la semnele de creștere a presiunilor competitive din partea Huawei și a altor rivali interni.

Vânzările de căști de realitate mixtă Vision Pro de la Apple încep pe 2 februarie în Statele Unite, marcând cea mai mare lansare de produs Apple de la iPhone în 2007.

Cu toate acestea, UBS, într-un raport de luni, a estimat că vânzările Vision Pro ar fi ”relativ nesemnificative” pentru câștigul pe acțiune al Apple în 2024.

ULTIMA ORĂ Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA a aprobat 11 fonduri tranzacționate la bursă pe bitcoin. Jocul poate fi schimbat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA a aprobat 11 fonduri tranzacționate la bursă pe bitcoin. Jocul poate fi schimbat

De câteva ori din 2018 Microsoft a devansat pentru scurt timp Apple, ca cea mai valoroasă companie, cel mai recent în 2021, când preocupările legate de penuria lanțului de aprovizionare legate de pandemia de COVID-19 au lovit prețul acțiunilor producătorului de iPhone.

Ambele acțiuni tehnologice par relativ scumpe din punctul de vedere al prețului față de câștigurile așteptate, o metodă comună de evaluare a companiilor cotate la bursă.

În medie, analiștii anticipează că Apple a înregistrat venituri în creștere cu 0,7%, până la 117,9 miliarde de dolari pentru trimestrul încheiat în decembrie, potrivit LSEG. Aceasta ar marca prima creștere a veniturilor de la an la an în patru trimestre. Apple își raportează rezultatele pe 1 februarie.

Analiștii estimează că Microsoft va raporta o creștere cu 16% a veniturilor, la 61,1 miliarde de dolari, sporită de creșterea continuă a afacerii sale în cloud.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
microsoft
iphone