Apple și administrația Statelor Unite se află, din nou, în conflict din cauza criptării iPhone-urilor

Apple și administrația Statelor Unite se află, din nou, în conflict din cauza criptării iPhone-urilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 ian 2020

Situația a escaladat și pe Twitter, acolo unde președintele Donald Trump acuză Apple că nu vrea să ajute organele de anchetă în investigarea unui criminal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În centrul conflictului sunt două telefoane deținute de atacatorul de luna trecută de la nava aeriană din Pensacola. Departamentul de justiție al Statelor Unite ar vrea ca Apple să ajute în accesarea informațiilor stocate pe acestea.

Pentru Apple, pe de altă parte, apărarea intimității utilizatorilor săi este unul din atuurile de marketing ale companiei, iar “spargerea” telefoanelor propriilor utilizatori i-ar afecta imaginea.

Surse din interiorul Apple susțin că șefii companiei sunt frustrați de escaladarea rapidă a conflictului, fiind de părere că Departamentul de Justiție nu a alocat suficient timp încercării de a accesa cele două telefoane înainte să înceapă să facă presiuni.

Apple oferă mai puțini bani la schimbarea iPhone-urilor și a altor produse CITEȘTE ȘI Apple oferă mai puțini bani la schimbarea iPhone-urilor și a altor produse

Apple trebuie să se gândească și la avantajele de care se bucură datorită administrație Trump, în acest conflict, în primul rând la scutirea de taxe în războiul comercial cu China.

Exact asta reproșează și Trump într-o postare pe Twitter: “Îi ajutăm tot timpul pe cei de la Apple în relațiile de comerț, iar ei refuză să deblocheze telefoanele unor criminali”.

Oficialii guvernamentali susțin că Apple nu are de ales în această situație, deoarece al patrulea amendament din Constituție spune că Guvernul poate viola intimitatea persoanei în interesul siguranței publice.

Situația este similară cu cazul atacatorului din San Bernardino, din urmă cu câțiva ani. Atunci Apple a respins public cererile oficialilor americani, însă în paralel le-a spus acestora că poate sparge telefonul într-o lună.

Apple a onorat până acum un număr de aproximativ 127.000 de cerereri guvernamentale pentru accesarea datelor utilizatorilor stocate pe serverele companiei. În acest caz, însă, informațiile nu sunt criptate și pot fi accesate fără parola utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
trump
iphone