Apple și Google au lansat tehnologia pentru urmărirea contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus

Apple și Google au lansat tehnologia pentru urmărirea contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2020

Autoritățile din 23 de țări de pe cinci continente au solicitat accesul la tehnologia de urmărire a contactelor oferită de Apple și Google, divizie a grupului Alphabet, au anunțat miercuri cele două companii, care au inaugurat versiunea inițială a sistemului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tehnologia Apple-Google permite guvernelor care combat noul coronavirus să publice în următoarele zile aplicații mobile despre care companiile au anunțat că vor conecta utilizatorii care se află la o apropiere de cinci minute. Un utilizator care va fi ulterior infectat cu coronavirusul va putea folosi aplicația pentru a notifica automat și anonim contactele recente, scrie News.ro.

Banii au reprezentat anul trecut principala motivație a atacurilor cibernetice, nu spionajul CITEȘTE ȘI Banii au reprezentat anul trecut principala motivație a atacurilor cibernetice, nu spionajul

Unele guverne au salutat sistemul, care le poate ajuta să testeze și să izoleze mai multe persoane posibil infectate, decât ar fi putut în mod normal, pe baza  informațiilor oferite de pacienți din memorie.

Alte guverne au fost nemulțumite de regulile impuse de Apple și Google, care le limitează capacitatea de a colecta informații despre locația utilizatorilor, numerele de telefon și alte detalii. Unele dintre aceste autorități dezvoltă aplicații utilizând tehnologie proprie, despre care Apple și Google au spus că vor înregistra defecțiuni și vor consuma bateria dispozitivului.

Regulile Apple și Google nu permit autorităților să oblige oamenii să folosească aplicația. Până în prezent, aplicațiile care nu folosesc tehnologia Apple și Google au fost adoptate în mod limitat.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
google
coronavirus