VIDEO Turnurile de telefonie 5G au început să fie incendiate în mai multe țări din Europa

VIDEO Turnurile de telefonie 5G au început să fie incendiate în mai multe țări din Europa
scris 20 mai 2020

Vandalii și conspiraționiștii au o nouă țintă: turnurile de telefonie 5G. Sub titlul, "În Europa, vrăjitoarele au început să fie din nou arse pe rug", publicația Politico atenționează că în mai multe țări din Europa turnurile 5G au fost incendiate, așa cum în Evul Mediu multe femei au fost arse pe rug pe motiv că ar fi vrăjitoare.

Zeci de turnuri 5G au fost incendiate în Olanda, Italia, Irlanda, Belgia, Cipru și Marea Britanie. Vandalii își motivează acțiunile pe teorii absurde, precum faptul că stațiile 5G ar răspândi coronavirusul, ori că radiațiile emise ar slăbi sistemul imunitar. Susțin char că boala COVID-19 nu ar exista, ci ar fi doar un mit pentru a ascunde efectele 5G, scrie Hotnews.ro.

Autoritatea din Comunicații propune scăderea cu 30% a tarifelor pentru apelurile fixe CITEȘTE ȘI Autoritatea din Comunicații propune scăderea cu 30% a tarifelor pentru apelurile fixe

În Marea Britanie, unde au avut loc 60 de astfel de acte de vandalism și incendiu, conspiraționiștii 'au descoperit' un turn 5G în noua bancnotă de 20 de lire și au susținut că ar fi un fel de mesaj codat. De fapt, scrie Politico, era doar farul din Margate, orașul atât de drag lui J. M. W. Turner, artistul de pe bancnotă.

Autoritățile din domeniul sănătății au tot insistat să comunice că nu s-a dovedit ca tehnologia 5G să fie un pericol pentru nimeni, dar degeaba. Numărul atacatorilor a crescut și aceștia își mențin teoriile.

Neîncrederea în tehnologia 5G ar avea la bază diverse interese.

Politico amintește că Rusia are o campanie de perturbare a societăților occidentale, diverse publicații rusești inundând spațiul public cu informații false și alarmante despre 5G, numind noua tehnologie purtătoare de 'cancer fără fir'.

Culmea este că în ciuda acestei campanii de demonizare a noii tehnologii, președintele Rusiei, Vladimir Putin a ordonant lansarea rețelelor 5G în Rusia, în luna februarie din acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
antene
incendii