Apple va impune limitări speciale pentru urmărirea din aplicațiile pentru copii

Apple va impune limitări speciale pentru urmărirea din aplicațiile pentru copii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 iun 2019

Producătorul iPhone-ului este așteptat să anunțe săptămâna viitoare noi reguli legate de aplicațiile pentru copii, în special de modul în care dezvoltatorii urmăresc activitățile acestora și folosesc datele colectate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Surse anonime citate de The Wall Street Journal susțin că Apple lucrează la un sistem prin care va limita urmărirea activităților din cadrul aplicațiilor de iPhone și iPad pentru copii.

Anunțul oficial al urma să fie făcut de oficialii companiei americani chiar săptămâna viitoare, când Apple organizează ediția din 2019 a conferinței dedicate dezvoltatorilor WWDC.

În ciuda faptului că Apple a pozat în ultima vreme într-un cavaler al protejării intimității utilizatorilor săi, ecosistemul din jurul dispozitivelor sale mobile găzduiește numeroase capcane pentru copii, așa cum au arăta mai multe studii și companii de securitate.

FOTO Google Maps începe să afișeze limitele de viteză și în România CITEȘTE ȘI FOTO Google Maps începe să afișeze limitele de viteză și în România

Multe aplicații pentru copii colectează și partajează cu alte companii, în special din zona advertising-ului, nume, vârste și alte date personale - fără nicio diferență față de aplicațiile pentru adulți.

Apple, pe de altă parte, pentru a arăta cât de mult accent pune pe intimitate, spune că încălcarea intimității reprezintă al doilea cel mai frecvent motiv de respingere a aplicațiilor din cadrul App Store.

Producătorul iPhone-ului s-a folosit de nenumăratele probleme de securitate și intimitate semnalate în ceea ce privește aplicațiile de Android și a reușit să promoveze o imagine a ecosistemului său care ar oferi mai multă siguranță în ceea ce privește datele personale.

Anunțul de săptămâna viitoare vine după ce atât Apple, cât și (chiar) Facebook au pus accent în cadrul evenimentelor de anul acesta pe facilitățile de securitate și intimitate pe care le vor implementa.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
aplicatii
app store
copii
intimitate