După un val de critici, Amazon introduce o nouă comandă pentru asistentul digital Alexa

După un val de critici, Amazon introduce o nouă comandă pentru asistentul digital Alexa
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 31 mai 2019

Gigantul american Amazon introduce o nouă comandă vocală pentru asistentul digital Alexa, care va permite utilizatorilor să șteargă mai ușor înregistrările recente. Noua funcție vine în urma unui val de critici la adresa politicilor de confidențialitate ale companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O serie de actualizări le va permite utilizatorilor să folosească comanda “Alexa, delete everything I said today” (Alexa, șterge tot ce am spus astăzi-eng.). Anterior, înregistrările puteau fi șterse pe site-ul Alexa sau din aplicația pentru telefon.

Totodată, Amazon va modifica interfața site-ului dedicat Alexa și setărilor de confidențialitate, adăugând mai multe explicații legate de felul în care softul asociat funcționează.

UiPath se pregătește să devină decacorn și intră în Franța. \ CITEȘTE ȘI UiPath se pregătește să devină decacorn și intră în Franța. "România nu e bună pentru o pornire, piața este mică, oamenilor nu le plac riscurile și preferă să rămână în job-uri confortabile..."

Modificările vin în urma criticilor recente la adresa politicilor de confidențialitate ale Amazon. 

Totuși, Amazon nu permite, ca și până acum, dezactivarea pe termen lung a funcției prin care înregistrările vocale sunt salvate pe serverele companiei sau ștergerea automată a acestor înregistrări la un anumit interval de timp, notează The Verge.
 
Recent, o coaliție a mai multor organizații a cerut Comisiei Federale pentru Comerț să investigheze dacă Amazon a încălcat legile care protejează viața privață a copiilor, oferindu-le părinților un control redus asupra datelor care sunt stocate de companie.
 
Mai mult, potrivit CNET, Amazon păstrează pe servere transcrieri ale conversațiilor chiar și după ce înregistrările vocale propriu-zise au fost șterse, fără ca utilizatorii să aibă posibilitatea de a cere înlăturarea acestora.
viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
alexa
confidentialitate
echo
inregistrati alexa
conversatii alexa