Apple va înființa un campus nou în Carolina de Nord, unde vor lucra 3.000 de angajați, pe lângă alte investiții majore în SUA

Apple va înființa un campus nou în Carolina de Nord, unde vor lucra 3.000 de angajați, pe lângă alte investiții majore în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2021

Apple a anunțat că va înființa un campus nou în Carolina de Nord, unde vor lucra până la 3.000 de angajați, își va extinde operațiunile în mai multe alte state americane și va mări țintele de cheltuieli cu furnizorii din Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a declarat că intenționează să cheltuie 1 miliard de dolari pentru a construi un nou campus și un centru de inginerie în zona triunghiului de cercetare din Carolina de Nord, majoritatea locurilor de muncă fiind așteptate să se concentreze pe învățarea automată, inteligența artificială, ingineria software și alte domenii tehnologice, scrie News.ro.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Proiectul se alătură unui campus din Austin, Texas, de 1 miliard de dolari, anunțat în 2019.

Producătorul de iPhone a declarat că va institui, de asemenea, un fond de 100 de milioane de dolari pentru a sprijini școlile din zona Raleigh-Durham din Carolina de Nord și din tot statul, precum și pentru a contribui cu 110 milioane de dolari pentru a ajuta la construirea de infrastructuri precum internet în bandă largă, drumuri, poduri și școli publice, în 80 de comitate din Carolina de Nord.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

”Ca originar din Carolina de Nord, sunt încântat că Apple se extinde și creează noi oportunități de muncă pe termen lung în comunitatea în care am crescut. Suntem mândri că această nouă investiție va sprijini, de asemenea, educația și proiectele de infrastructură critică din tot statul”, a declarat Jeff Williams, directorul operațional al Apple, într-un comunicat.

Apple a mai anunțat că a extins obiectivele de angajare în alte locații din SUA, pentru a atinge un nivel de 20.000 de locuri de muncă suplimentare până în 2026, stabilind noi ținte pentru facilitățile din statele Colorado, Massachusetts și Washington.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

În statul de origine al Apple, California, compania a declarat că va viza angajarea a 5.000 de persoane în San Diego și 3.000 de persoane în Culver City, în zona Los Angeles.

Apple a mărit, de asemenea, obiectivul cheltuielilor din SUA la 430 miliarde dolari până în 2026, față de obiectivul pe cinci ani de 350 miliarde dolari, stabilit de Apple în 2018, și a spus că este pe cale să îl depășească.

Suma include centrele de date ale Apple din SUA, cheltuielile de capital și cheltuielile pentru a crea conținut TV original în 20 de state. Aceasta include, de asemenea, cheltuielile cu furnizorii sediului central al Apple din SUA, deși Apple nu a spus dacă se aplică numai bunurilor fabricate în facilitățile SUA ale furnizorilor respectivi.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
carolina de nord