Apple va scana pozele utilizatorilor pentru a detecta abuzurile asupra copiilor

Apple va scana pozele utilizatorilor pentru a detecta abuzurile asupra copiilor
scris 6 aug 2021

Patru dintre sistemele de operare dezvoltate de Apple, plus serviciul de comunicare iMessage, vor folosi o tehnologie care va încerca să depisteze abuzurile asupra copiilor prin scanarea fotografiilor.

După ce informația a apărut pe surse, la doar câteva ore distanță, Apple a emis un comunicat prin care a detaliat viitoarea scanare a fotografiilor stocate de utilizatorii produselor sale în vederea depistării imaginilor care arată copii abuzați.

Informațiile imaginilor scanate vor fi comparate cu cele din neuralMatch, un sistem antrenat pe baza a peste 200.000 de imagini. Când sistemul detectează ceva suspicios, este anunțată o echipă de moderatori de la Apple, care, la rândul ei, când va considera necesar, va anunța instituțiile abilitate.

TikTok va avea Stories CITEȘTE ȘI TikTok va avea Stories

Cel mai controversat aspect vine din faptul că scanarea va fi realizată local, pe dispozitivul utilizatorului, înainte ca aceasta să fie salvată în iCloud. Fotografiile din iCloud erau scanate în acest scop și până acum, însă, acum, pentru prima oară, Apple va realiza scanarea direct pe dispozitiv.

Noul sistem va fi pus în aplicare, în Statele Unite, începând cu lunile următoare, pe iPhone, iPad, Mac și Apple Watch. Aceeași tehnologie va funcționa și în aplicația iMessage.

Apple este deja criticată pentru această decizie de către militanții pentru apărarea intimității. De altfel, scanarea direct pe dispozitivele utilizatorilor pare să contravină cu imaginea de apărător al intimității pe care compania americană a încercat să și-o creeze.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
fotografii
abuzuri
copii