Apple vrea să simplifice comanda vocală pentru asistentul Siri

Apple vrea să simplifice comanda vocală pentru asistentul Siri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 nov 2022

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, utilizatorii vor putea declanșa asistentul virtual de pe dispozitivele Apple spunând doar „Siri”, în loc de „Hey, Siri”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Conform surselor citate de Bloomberg, Apple lucrează la simplificarea comenzii vocale pentru asistentul Siri, care, în prezent, este invocat spunând două cuvinte: „Hey, Siri”.

Asistentul va putea fi invocat spunând doar Siri, ceea ce va fi un pic mai convenient pentru utilizatori.

Elon Musk promite postări mai lungi pe Twitter CITEȘTE ȘI Elon Musk promite postări mai lungi pe Twitter

Deși pare o modificare simplă, în spatele acesteia stau numeroase modificări de cod și un lung proces de antrenare a sistemului bazat pe inteligență artificială.

Din această cauză, conform acelorași surse, comanda cu un singur cuvânt va fi implementată cel devreme anul viitor, dacă nu chiar în 2024.

Apple este în urma unora dintre competitori la acest capitol și are nevoie să recupereze terenul pierdut. Alexa, asistentul celor de la Amazon, știe deja să răspundă la „Alexa”.

Totodată, producătorul iPhone-ului lucrează la îmbunătățirea funcționalității Siri, printr-o mai bună integrare cu aplicațiile terțe și un grad mai mare de înțelegere a comenzilor vorbite.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
comenzi vocale
siri