AROBS lansează AROBS Engineering, în urma finalizării tranzacției cu Enea AB Suedia

AROBS lansează AROBS Engineering, în urma finalizării tranzacției cu Enea AB Suedia
scris 3 aug 2022

Compania AROBS Transilvania Software, controlată în proporție de 90% de omul de afaceri Voicu Oprean, lansează  AROBS Engineering (înregistrată oficial ca AROBS Development & Engineering), în urma finalizării preluării liniei de business și a echipei de Software Development Services de la Enea AB din Suedia, la începutul lunii iunie. AROBS Engineering este formată din aproximativ 160 de specialiști în tehnologii embedded, localizați în București, Iași și Craiova, precum și în Florida, SUA. 

„Încă de la semnarea tranzacției în luna aprilie, am avut în vedere dezvoltarea unei colaborări cât mai strânse cu noii colegi care s-au alăturat echipei AROBS, prin crearea unei organizații independente care să înglobeze serviciile și experiența specifică a acestora în domeniul serviciilor pe care le oferă, cu focus maxim pe sisteme embedded. AROBS Engineering înseamnă un mix de competențe de embedded pentru parteneri din sectoare performante la nivel global – medical,  aerospațial, maritim, industrial IoT, electronice, fintech, și nu numai. Pe termen mediu și lung, obiectivele AROBS Engineering se axează pe creșterea businessului companiei pe nordul Americii și pe vestul Europei, precum și extinderea portofoliului de clienți”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

INFOGRAFICE Gazul comercializat în România, mai ieftin cu o pătrime - 50 euro/MWh - decât cel tranzacționat în Austria CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Gazul comercializat în România, mai ieftin cu o pătrime - 50 euro/MWh - decât cel tranzacționat în Austria

În luna aprilie a acestui an, AROBS Transilvania Software a anunțat semnarea tranzacției prin care a preluat integral Enea Services Romania SRL și, implicit linia de business și echipa de dezvoltare de servicii software a Enea AB, împreună cu operațiunile din SUA (contractorii locali și clienții). AROBS Engineering va fi condusă de Marius Duțu, cel care a ocupat poziția de CEO și înainte de preluarea companiei de către AROBS, împreună cu ceilalți membri ai echipei de management.

Recent, AROBS a devenit și primul unicorn în lei din IT-ul românesc, având o capitalizare bursieră de peste un miliard de lei, la doar o lună distanță după ce acțiunile companiei au intrat la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București, în urma încheierii celui mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO, de 74,22 de milioane de lei.

AROBS Transilvania Software, fondată în anul 1998 de către Voicu Oprean, este specializată în furnizarea de soluții software personalizate, bazate pe cele mai noi tehnologii, și deține, de asemenea, mai multe soluții software care au o prezență puternică pe piața românească și în Europa Centrală și de Sud-Est. Sute de specialiști software sunt implicați în proiecte de software personalizat, pentru parteneri internaționali, în industrii foarte exigente, ca automotive, travel tech, IoT, industria farmaceutică, soluții Fintech și Enterprise. 

Cu aproape 500 de angajați în România, compania și-a majorat anul trecut cu 9,56% cifra de afaceri, la 169,32 milioane lei, de la 154,54 milioane lei în anul 2020. AROBS Transilvania (AROBS) a realizat în 2021 venituri din exploatare de 172,52 milioane lei, de la 157,00 milioane lei în exercițiul financiar precedent.  În același interval de raportare, câștigul pretaxare EBITDA a urcat cu 2,32%, la 47,99 milioane lei, de la 46,90 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
arobs
enea ab suedia