Elon Musk a renunțat să se alăture consiliului de administrație al Twitter, creând posibilitatea unei preluări ostile a companiei

Elon Musk a renunțat să se alăture consiliului de administrație al Twitter, creând posibilitatea unei preluări ostile a companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2022

Elon Musk a renunțat să se alăture consiliului de administrație al Twitter, creând posibilitatea unei preluări ostile a companiei, ceea ce ar putea duce la o volatilitate suplimentară a acțiunilor, potrivit analiștilor, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nici șeful Twitter, Parag Agrawal, nici Musk nu au dezvăluit motivul renunțării, iar șeful Tesla a șters ulterior o serie de tweeturi care includeau diferite propuneri pentru companie, scrie News.ro.

Apple a început să producă telefoane iPhone 13 în India CITEȘTE ȘI Apple a început să producă telefoane iPhone 13 în India

Decizia lui Musk de a nu se alătura consiliului de administrație al Twitter înseamnă că acesta nu va fi limitat în a deține doar 14,9% din companie.

Acum, mulți analiști sugerează că CEO-ul Tesla și-ar putea consolida participația și, în cele din urmă, ar putea încerca să preia controlul asupra companiei.

″Schimbarea din weekendul acesta scutește compania de a avea de-a face cu un director renegat care scrie pe Twitter despre discuțiile la nivel de consiliu. Acest lucru ar fi fost de nesuportat”, a scris Don Bilson, de la Gordon Haskett Research Advisors, într-o notă adresată luni clienților.

El a spus că reversul este că Twitter trebuie să aibă de-a face cu un investitor wild-card care deține deja 9% din companie și are resursele pentru a cumpăra restul de 91%.

Oricât de volatil este Musk, am putea vedea o mișcare ca aceea făcută în scurt timp. Sau nu le-am putea vedea niciodată toate aceste variante.

Această supraîncărcare sub care trăiește Twitter acum se califică cu siguranță drept o distragere a atenției a mai spus Bilson, care a subliniat declarația CEO-ului Twitter, Parag Agrawal, prin care a anunțat că Musk nu se va mai alătura consiliului de administrație, în care i-a avertizat pe angajați cu privire la ”distragerile” care urmează.

Bilson a declarat luni, pentru CNBC, într-un interviu telefonic, că mesajele companiei au fost ”oarecum de rău augur”.

În cele din urmă, Twitter ar putea decide să înghită ”o pilulă otravitoare” sau un plan privind drepturile acționarilor, pentru a se apăra împotriva unei preluări ostile.

Dar Bilson a scris că o astfel de măsură vine cu riscul ca ”s-ar putea să îl enerveze pe Musk și poate că ar fi cel mai bine ca Twitter să țină acea săgeată în tolbă pentru moment”.

Un analist al Wedbush Securities, Dan Ives, a oferit o opinie similară luni dimineață.

”Acesta va fi clar o situație neprietenoasă”, a spus Ives pentru CNBC.

Acțiunile Twitter au avut cea mai bună zi de la listarea sa la bursă, după ce participația de peste 9% deținută de Musk în companie a devenit publică.

Titlurile au crescut cu încă 2% a doua zi, când compania a dezvăluit că Musk se va alătura consiliului de administrație.

Acțiunile au fluctuat luni și imprevizibilitatea ar putea continua.

”Deși rămâne neclar care sunt prioritățile domnului Musk, ne așteptăm că tweet-urile sale vor primi o atenție sporită, ceea ce ar putea conduce la volatilitatea prețului acțiunilor”, au scris analiștii KeyBanc luni, în urma informațiilor.

Dar partenerul director al Loup Ventures Gene Munster a spus pentru CNBC că crede că ”majoritatea dramei s-a terminat”.

Munster presupunere că ar fi fost o decizie mai inteligentă ca Musk să fi mers imediat către o preluare, dacă intenționa să facă asta. El a mai spus că crede că preluarea Twitter pur și simplu nu este locul în care Musk vrea să petreacă atât de mult timp.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter