Banii au reprezentat anul trecut principala motivație a atacurilor cibernetice, nu spionajul

Banii au reprezentat anul trecut principala motivație a atacurilor cibernetice, nu spionajul
scris 20 mai 2020

Banii au reprezentat anul trecut principala motivație a furturilor de date, nu spionajul, potrivit raportului anual al Verizon referitor la atacurile cibernetice, publicat marți, transmite Reuters.

Aproximativ nouă din 10 breșe de securitate au fost motivate financiar, pe baza analizării a peste 32.000 de incidente și a aproape 4.000 de accesări neautorizate din 81 de țări, potrivit raportului.

Potrivit Verizon Business 2020 Data Breach Investigations Report, numărul breșelor de securitate confirmate s-a dublat față de anul anterior. În timp ce pandemia de coronavirus a obligat oamenii să stea în case, există așteptări ca atacurile cibernetice împotriva companiilor să crească, scrie News.ro.

Bitdefender numește un nou vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA CITEȘTE ȘI Bitdefender numește un nou vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Raportul arată că 86% dintre aceste breșe au avut loc pentru bani, nu pentru spionaj. Furtul datelor de acces, phishingul și compromiterea emailurilor companiilor au reprezentat motivele pentru 67% dintre atacurile cibernetice.

În timp ce tot mai multe companii au adoptat soluții bazate pe web, așa au procedat și hackerii. Potrivit raportului, breșele care au avut loc pe web și împotriva aplicațiilor cloud au crescut la 43%, nivel dublu față de anul precedent.

Companii precum Facebook și Salesforce au prelungit munca de acasă cel puțin până la sfârșitul acestui an, fiind de așteptat ca mai multe companii să le urmeze exemplul.

Directorul general al Verizon Business Group, Tami Erwin, a declarat că ”transformarea digitală” la modelul muncii de acasă în timpul pandemiei de coronavirus a ridicat o serie de îngrijorări legate de securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
atacuri cibernetice
verizon