Belgia, amendată cu 5.000 de euro pe zi pentru întârzieri în introducerea rețelelor broadband

Belgia, amendată cu 5.000 de euro pe zi pentru întârzieri în introducerea rețelelor broadband
scris 9 iul 2019

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a condamnat luni Belgia la plata unei amenzi zilnice de 5.000 de euro pentru încetinirea cu care introduce rețele de Internet în bandă largă în capitala Bruxelles, locul unde își au sediul o serie de importante instituții europene precum Comisia Europeană și Parlamentul European, informează Reuters.

În anul 2014, Parlamentul European și Consiliul au adoptat o directivă a UE care viza facilitarea și încurajarea dezvoltării de rețele de comunicații electronice în bandă largă. Statele membre trebuia să transpună directiva în legislația lor națională până la data de 1 ianuarie 2016, scrie Agerpres.

ULTIMĂ ORĂ Vodafone România obține în instanță suspendarea ordinului ANPC privind încetarea majorării prețurilor abonamentelor CITEȘTE ȘI ULTIMĂ ORĂ Vodafone România obține în instanță suspendarea ordinului ANPC privind încetarea majorării prețurilor abonamentelor

omisia Europeană consideră Internetul în bandă largă drept un instrument pentru a stimula creșterea economică și a permite UE să recupereze decalajul care o separă de SUA și Asia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
belgia
retea broadband
internet