Berlinul acuză Moscova că se află în spatele atacului cibernetic care a vizat Ministerul german de Externe

Berlinul acuză Moscova că se află în spatele atacului cibernetic care a vizat Ministerul german de Externe

Heiko Maas

scris 16 apr 2018

Guvernul german consideră că atacul cibernetic vizând Ministerul german de Externe, descoperit în decembrie, a fost declanșat de Rusia, a declarat ministrul german de Externe Heiko Maas, relatează Reuters.

Maas a enumerat la postul ZDF ceea ce a prezentat drept acțiuni problematice ale Moscovei, scrie News.ro.

El a citat absența unor progrese în implementarea unui armistițiu în estul Ucrainei, atacul cu gaz toxic din Marea Britanie, susținerea de către Moscova a Guvernului sirian, tentative de influența alegeri în mai multe țări occidentale și atacul cibernetic.

Compensația șefului Facebook, Mark Zuckerberg, a urcat anul trecut la 8,9 milioane de dolari CITEȘTE ȘI Compensația șefului Facebook, Mark Zuckerberg, a urcat anul trecut la 8,9 milioane de dolari

”A avut loc un atac contra Ministerului (german) de Externe și trebuie să presupunem că provine din Rusia”, a declarat duminică Maas.

”Noi nu ne dorim ca toate acestea să aibă loc (...). Eu cred că este nu doar rezonabil, ci și necesar, să subliniem că nu considerăm toate acestea drept contribuții constructive”, a avertizat șeful diplomației germane.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
moscova
atac cibernetic
heiko maas