BlackBerry a înregistrat o pierdere de 238 de milioane de dolari în perioada decembrie-februarie

BlackBerry a înregistrat o pierdere de 238 de milioane de dolari în perioada decembrie-februarie
scris 1 apr 2016

Producătorul canadian de smartphone-uri BlackBerry a înregistrat o pierdere netă de 238 de milioane de dolari în ultimul trimestru al anului fiscal 2015/2016 (perioada decembrie-februarie), față de un profit de 28 de milioane de dolari în perioada similară a anului anterior, potrivit datelor publicate astăzi de companie.

Pierderea s-a datorat, în mare parte, activităților de restructurare din companie și achizițiilor.

Veniturile au însumat 464 milioane de dolari, în scădere cu aproape 30% față de perioada similară a anului trecut și sub așteptările analiștilor contactați de Reuters, care anticipau venituri de aproape 600 de milioane de dolari. Reprezentanții BlackBerry au declarat anterior că anticipează venituri egale sau ușor mai mari decât cele din trimestrul al treilea, de 548 milioane de dolari.

Datele privind numărul de telefoane vândute de companie nu au fost publicate.

În noiembrie anul trecut, compania a lansat primul telefon BlackBerry cu Android, Priv. Deși CEO-ul companiei, Jonh Chen, a declarat că BlackBerry nu va renunța deocamdată la propriul sistem de operare în favoarea Android, modelele viitoare de telefoane BlackBerry vor folosi sistemul de operare dezvoltat de Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
blackberry
smartphone
telefoane
android
priv