Canada: Mii de conturi ale utilizatorilor de servicii guvernamentale au fost piratate

Canada: Mii de conturi ale utilizatorilor de servicii guvernamentale au fost piratate
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2020

Mii de conturi ale utilizatorilor online de servicii guvernamentale au fost piratate recent, au anunțat autoritățile canadiene, care au precizat că s-a deschis o anchetă pentru a se stabili dacă au existat “atingeri aduse vieții private și dacă datele au fost obținute pornind de la conturile respective”, relatează Le Figaro, citat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Atacurile au vizat serviciul CleGC, utilizat de aproximativ 30 de ministere federale, și conturi ale Agenției Fiscale din Canada.

“Au fost obținute fraudulos și folosite în încercarea de accesare a serviciilor guvernamentale numele de utilizator și parolele a 9041 de deținători de conturi CLeGC”, se arată într-un comunicat al autorităților canadiene.

Președintele autorității pentru turism din Irlanda a demisionat după ce a mers în vacanță în Italia, contrar recomandărilor Guvernului CITEȘTE ȘI Președintele autorității pentru turism din Irlanda a demisionat după ce a mers în vacanță în Italia, contrar recomandărilor Guvernului

Au fost țintă a atacului cibernetic și aproximativ 5500 de conturi ale Agenției Fiscale din Canada. Accesul la conturile respective a fost suspendat de autorități pentru a se proteja datele contribuabililor.

Potrivit postului CBC, mai mulți canadieni au semnalat, de la începutul lunii august, faptul că li s-au modificat informațiile bancare asociate contului de la Agenția Fiscală. În plus, s-au emis în numele lor, însă fără ca ei să fi făcut vreo cerere, plăți din cadrul ajutorului financiar guvernamental pentru perioada pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri servicii publice
piratare servicii publice
infractiuni cibernetice