Când intră Threads în Europa. Cea mai mare expansiune pe piață

Când intră Threads în Europa. Cea mai mare expansiune pe piață
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2023

Meta, compania-mamă a Facebook, plănuiește să lanseze Threads în Europa în decembrie, potrivit unor persoane familiarizate cu acest subiect, transmite The Wall Street Journal. Ar fi cea mai mare expansiune pe piață a Threads de la debutul său din iulie, când a început rivalitatea cu X, fostul Twitter.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La lansarea sa din iulie, Threads a devenit disponibil pe majoritatea piețelor din întreaga lume, dar Meta a amânat lansarea în Uniunea Europeană din cauza reglementărilor acesteia pentru serviciile online, arată G4Media.

INFOGRAFICE Industria locală de software va atinge un nivel record în acest an. Rocadă în TOP 10 CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Industria locală de software va atinge un nivel record în acest an. Rocadă în TOP 10

Pentru a respecta aceste reglementări, Meta va oferi utilizatorilor din UE posibilitatea de a alege să folosească Threads doar pentru consum, fără un profil care să le permită să facă postări.

De asemenea, Adam Mosseri, șeful Instagram, a declarat recent că toți utilizatorii Threads vor putea de acum înainte să își șteargă conturile de pe acest serviciu fără a fi nevoiți să șteargă și conturile Instagram cu care sunt asociați.

Extinderea pe piață a Threads vine după ce numeroși agenți de publicitate, printre care Apple, Disney și IBM, și-au întrerupt cheltuielile publicitare pe X după ce Musk a făcut comentarii controversate de pe contul său, inclusiv unul în care a spus că o postare antisemită era „adevărul real”.

INTERVIU Adrian Tomșa: Ce să înțeleg, că dacă nu am dorit să-mi dezvolt un brand personal public și că dacă nu am fost prezent în studiourile de televiziune, atunci nu exist, nu sunt un bun român? CITEȘTE ȘI INTERVIU Adrian Tomșa: Ce să înțeleg, că dacă nu am dorit să-mi dezvolt un brand personal public și că dacă nu am fost prezent în studiourile de televiziune, atunci nu exist, nu sunt un bun român?

Musk a declarat că oricine încearcă să îl „șantajeze” cu privire la banii de publicitate ar putea „să se ducă naibii”.

Directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg, a declarat în octombrie că Threads are „puțin sub 100 de milioane de utilizatori activi lunar”, adăugând că el crede că ar putea ajunge la un miliard de utilizatori în câțiva ani.

Includerea UE ar putea duce la aproximativ 40 de milioane de utilizatori lunari suplimentari pentru Threads în 2024, estimează Williamson, pe baza cifrelor de utilizatori UE raportate de Meta pentru Instagram și a procentului de utilizatori Instagram care au devenit utilizatori activi pe Threads pe alte piețe. Această extindere ar reprezenta un impuls semnificativ pentru baza de utilizatori a Threads, a spus ea.

Adrian Tomșa despre achiziția Telekom România Mobile Communications: Vrem să construim și să consolidăm un brand puternic, 100% românesc, dedicat exclusiv clienților autohtoni CITEȘTE ȘI Adrian Tomșa despre achiziția Telekom România Mobile Communications: Vrem să construim și să consolidăm un brand puternic, 100% românesc, dedicat exclusiv clienților autohtoni

Threads are aproximativ 73 de milioane de utilizatori globali lunari, iar X are 365 de milioane, potrivit Sensor Tower, o firmă de analiză.

 

În ultimul trimestru, Meta a înregistrat venituri de 34 de miliarde de dolari, în creștere cu 23% față de aceeași perioadă a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark zuckerberg
threads
rețea socială