Capitalizarea de piață a Qualcomm a crescut cu 30 de miliarde de dolari după acordul cu Apple pentru închiderea litigiilor

Capitalizarea de piață a Qualcomm a crescut cu 30 de miliarde de dolari după acordul cu Apple pentru închiderea litigiilor
scris 18 apr 2019

Capitalizarea de piață a Qualcomm a crescut cu 30 de miliarde de dolari după acordul cu Apple pentru închiderea litigiilor, care îi asigură rolul de lider pe piața cipurilor pentru telefoane 5G și care îi crează condițiile pentru un acord similar cu Huawei Technologies, transmite Reuters.

Acțiunile Qualcomm, care au închis marți în urcare cu 23%, după anunțul celor două companii, au crescut miercuri cu până la 17%, atingând cel mai ridicat nivel din aproapde două decenii, scrie News.ro.

Acordul cu Apple, care a avut loc în ajunul lansării rețelelor 5G, ar putea ajuta Qualcomm să revină pe o poziție de lider, pe care a deținut-o la începutul anilor 2020, când domina tranziția către rețelele 4G, iar veniturile sale au crescut semnificativ.

PlayStation 5 va avea grafică 8K și stocare SSD super rapidă CITEȘTE ȘI PlayStation 5 va avea grafică 8K și stocare SSD super rapidă

Perspectivele Qualcomm par a fi în creștere și pentru că Intel, care anul trecut a fost singurul furnizor de cipuri pentru iPhone-uri, a decis să iasă din afacerile cu cipuri modem, în urma acordului dintre Qualcomm și Apple.

”Acordul schimbă regulile jocului pentru Qualcomm și este o mișcare inteligentă și pentru Apple, pentru a se concentra pe smartphone-urile 5G penttru 2020”, a declarat Dan Ives, analist la firma Wedbush Securities.

Analiștii de pe Wall Street s-au grăbit să îmbunătățească ratingurile și prețurile țintă pentru acțiunile Qualcomm. Dintre cele 25 de firme de brokeraj care evaluează acțiunile companiei, 14 recomandă cumpărarea acestora, iar restul păstrarea titlurilor, potrivit firmei Refinitiv.

Un interes crescut au atras și obligațiunile Qualcomm, care au devenit miercuri unele dintre cele mai tranzacționate obligațiuni corporative din Statele Unite.

Potrivit analiștilor, Qualcomm ar putea obține 2 miliarde de dolari pe an prin preluarea cotei de piață a Intel și recâștigarea poziției dominante deținută în perioada 4G.

Acordul permite Apple să reducă decalajul față de companii concurente precum Samsung Electronics și Huawei prin lansarea unui telefon 5G.

”Anticipăm acum un acord iminent cu Huawei”, potrivit analiștilor firmei Cowen and Company.

Acordurile cu Apple și Huawei vor aduce nu doar redevențe mai multe, dar vor reduce și costurile legale, ajutând Qualcomm să se concentreze mai mult pe modemurile 5G, au spus mai mulți analiști.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
apple