Căștile wireless vor constitui o piață importantă începând cu 2019

Căștile wireless vor constitui o piață importantă începând cu 2019
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 mar 2019

Împinse de smartphone-uri în primul rând, dar și cu o viitoare evoluție independentă, piața căștilor wireless va crește exponențial începând încă din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Conform unui studiu publicat de Counter Point Research, până în 2020 piața căștilor wireless va ajunge să livreze în jurul a 129 de milioane de unități.

Directorul de cercetare de la Counter Point Research, Peter Richardson, spune că în 2021 această piață va depăși valoarea de 27 de miliarde de dolari.

O contribuție importantă la viitoarea creștere a pieței, susțin cei de la Counter Point Research, o va avea următoarea generație a căștilor AirPods pe care le va lansa Apple anul acesta.

Firma de cercetare se așteaptă ca după scăderea vânzărilor de iPhone, principalul factor care contribuie la vânzarea căștilor wireless ale companiei americane, Apple să vină cu preț mai mic anul acesta, care să genereze vânzări mai mari.

Apple lansează două noi tablete iPad CITEȘTE ȘI Apple lansează două noi tablete iPad

Counter Point Research estimează că Apple ar deține în prezent aproximativ trei sferturi din piața căștilor wireless, cu 35 de milioane de unități livrate.

Piața va crește și datorită lansărilor pe care le vor face și ceilalți producători, precum Samsung, Huawei și alții. Google, Amazon și Plantronic sunt așteptați să intre și ei pe această piață a așa-numitelor “hearables”.

Vânzările viitoare vor fi susținute și de implementarea asistenților digitali, care vor oferi funcții precum ghidare vocală pentru navigare, traduceri în timp real și diverse funcții pentru monitorizarea activităților sportive.

De pe urma creșterii pieței de căști wireless vor avea de câștigat și producătorii de baterii, componente, microfoane, chip-uri, senzori, componente audio etc.

viewscnt
Afla mai multe despre
casti wireless
apple
samsung
iphone