Cel mai popular manager de parole a fost spart de hackeri

Cel mai popular manager de parole a fost spart de hackeri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 aug 2022

LastPass, serviciul multi-platformă de gestionare a parolelor cu cei mai mulți utilizatori, a căzut victimă hackerilor care au accesat mai multe tipuri de informații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu două săptămâni, rețeaua internă a LastPass a fost accesată de hackeri, anunță compania. Aceștia au reușit să copieze parte a codului sursă care stă la baza serviciului și alte informații tehnice.

La fel ca în cazul altor atacuri asupra companiilor, hackerii au apelat la așa-zisă „inginerie socială” pentru a afla parola unuia din programatorii companiei și, astfel, au putut accesa mediul de dezvoltare.

Twitter va difuza podcast-uri CITEȘTE ȘI Twitter va difuza podcast-uri

În ciuda incidentului, LastPass spune că parolele utilizatorilor nu au fost accesate și că sunt în siguranță. Utilizatorii nu trebuie să ia măsuri pentru că nu se află în pericol imediat, susțin reprezentanții companiei.

Chiar și așa, cu parolele și conturilor utilizatorilor în siguranță, incidentul poate afecta imaginea și afacerile unei companii care vinde securitate și care se presupune că ar trebui să țină în siguranță parolele utilizatorilor săi.

Cu peste 33 de milioane de utilizatori, LastPass este cel mai folosit manager de parole. Printre cele mai apreciate alternative la LastPass se numără 1Password și Bitwarden, însă, în ultima vreme și serviciile similare integrate de companii precum Google și Apple în propriile produse au ajuns la un nivel bun de funcționalitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
lastpass
parole
hackeri